Tgrt Haber

iOS 17.1 RC sürümü çıktı! İşte iPhone'un yeni özellikleri

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: macrumors.com
17 Ekim 2023 21:15 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 21:16
iOS 17.1 RC sürümü çıktı! İşte iPhone'un yeni özellikleri

İnternet bağlantısı kullanarak AirDrop üzerinden dosya paylaşımı yaptıran iOS 17.1 güncellemesi yayınlandı. RC (Aday Sürüm) versiyonu, Apple'ın programına kayıtlı uygulama geliştiricilerinin erişimine açıldı. Peki nasıl yüklenir?

Teknoloji devi Apple​, iOS 17.1 ve iPadOS 17.1 güncellemelerinin RC (Aday Sürüm) versiyonlarını piyasaya sürdü. Henüz herkese açık olmadığını belirtmekte fayda var. Yalnızca Apple'ın geliştirici programına kayıtlı olanlar yükleyebiliyor. Peki yeni sürüm iPhone​'lara neler getirecek? İşte detaylar...

İOS 17.1 İLE GELEN YENİLİKLER

iOS 17.1 ile artık şarkıları, albümleri, çalma listelerini ve sanatçıları favorilere eklemek mümkün olacak. Bu parçalar 'Kütüphane'de saklanacak ve kullanıcıların müzik önerilerini iyileştirmek için kullanılacak. Ayrıca kilit ekranındaki "Şimdi Çalınan" widget'ıyla da favorilere ekleme yapılabilecek.

AirDrop, yeni güncelleme ile daha da kullanışlı hale geliyor. Artık AirDrop ile dosya paylaşımı sırasında cihazlar birbirine yakın olmasa bile içerikler internet üzerinden aktarılabilecek. Ayrıca, iOS 17.1'i çalıştıran bir Apple Watch, iPhone ile NameDrop özelliğini kullanabilecek.

iOS 17.1 RC sürümü çıktı! İşte iPhone'un yeni özellikleri

iPhone 15 Pro'da telefon cepteyken yanlışlıkla kamera veya el fenerinin aktifleşmesini önleyen bir özellik sunuldu. Dinamik Ada'da El Feneri göstergesi (iPhone 15 Pro dışındaki modeller için) hayata geçirildi. Aynı zamanda İngiltere'de yaşayan kullanıcılar Cüzdan'a banka hesaplarını bağlayabilecekler.

Apple'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, güncellemeyle gelen özellikler şu şekilde sıralanıyor:

  • Kilit açıkken Fotoğraf Karıştırma için belirli bir albüm seçme imkanı getirildi.
  • Matter kilitleme cihazları için Anahtar desteği eklendi.
  • Cihazlar arasında daha güvenilir Screen Time ayarı senkronizasyonu sağlandı.
  • Bir Apple Watch'un aktarılması veya ilk kez eşlenmesi sırasında konum gizlilik ayarının sıfırlanmasına neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
  • Başka bir arama yaparken gelen çağrıların adlarının görünmeme sorunu çözüldü.
  • Özel ve satın alınmış zil seslerinin metin zil sesi seçenekleri olarak görünmemesine neden olabilecek bir hata giderildi.
  • Klavyenin daha az duyarlı olmasına neden olabilecek bir problem düzeltildi.
  • Çökme algılama optimizasyonları (tüm iPhone 14 ve iPhone 15 modelleri).
  • Görüntü kalıntısı oluşturabilecek bir sorunu düzeltir.

HER CİHAZDA KULLANILAMAYABİLİR

Apple, güncellemedeki bazı özelliklerinin tüm bölgelerde veya tüm cihazlarında kullanılabilir olmayabileceğini belirtiyor. iOS 17.1 ve iPadOS 17.1, geliştiriciler için RC sürümü olarak şu an test aşamasında ve yakın gelecekte tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor

Kaynak: macrumors.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...