Tgrt Haber

iPhone 15 çıkmadan, iPhone 16 Pro teknik özellikleri sızdı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: AppleInsider - Ross Young
17 Ağustos 2023 11:20 - Güncelleme : 17 Ağustos 2023 11:21
Foto: iPhone 14 Pro

Apple'ın Eylül veya Ekim ayında gerçekleştireceği iPhone 15 tanıtım etkinliği öncesinde, 2024 yılında piyasaya çıkması beklenen iPhone 16 Pro serisinden ilk bilgiler geldi.

Foto: iPhone 14 Pro

Teknoloji devi Apple'ın iPhone 15 serisi akıllı telefonlarını tanıtacağı yeni etkinliğine 1 aydan az bir zaman kalmışken, gelecek yılın amiral gemisi iPhone ailesi olarak karşımıza çıkacak iPhone 16 modelleri hakkında ilk bilgiler gelmeye başladı.

AppleInsider sitesinin haberine göre Apple, iPhone 16 Pro'da kamera konusunda önemli iyileştirmelere ev sahipliği yapacak. Serinin en üst modeli olarak vitrine çıkacak olan bu modelde, 48 Megapiksel çözünürlüğünde bir ultra geniş açılı kameraya yer verilmesi bekleniyor.

Hatırlatmak gerekirse, iPhone 14 Pro'da 48 Megapiksel ana kamera ile her biri 12 Megapiksel olmak üzere bir adet ultra geniş açılı kamera ve telefoto lens mevcut. iPhone 15 Pro modellerinde de bu kamera modülünü koruyacağı iddia ediliyor ancak gelen sızıntılara bakılırsa şirket, iPhone 16 Pro'da büyük bir sıçramaya imza atacak.

Ayrıca iPhone 16 Pro, kullanıcılarına çok daha hızlı bir internet bağlantısı sunabilmek için Wi-Fi 7 teknolojisiyle gelecek. Wi-Fi 6'dan dört kat daha hızlı çalışan yeni teknoloji, evdeki veya iş yerindeki altyapının da desteklemesi halinde tam 30 Gbps veri indirme hızına çıkabiliyor. Wi-Fi 6'da bu oran 9,6 Gbps seviyesindeydi.

İPHONE 16 EKRAN KONUSUNDA DA İYİLEŞTİRMELERLE GELECEK

Kamera ve Wi-Fi iyileştirmelerinin yanıında, iPhone 16 modelleri ekran konusunda da önceki iPhone serilerinden farklı olacak. Apple'ın cihazları hakkında analizleriyle tanınan bir başka isim Ross Young, iPhone 16 Pro'nun 6,3 inç ekran paneliyle geleceğini, iPhone 16 Pro Max'in ise daha da büyük 6,9 inç ekrana sahip olacağını iddia etti.

Karşılaştırmak gerekirse, iPhone 14 Pro 6,1 inç ekran kullanıyorken, iPhone 14 Pro Max'te ise 6,7 inç ekran bulunuyor. iPhone 15 Pro ve Pro Max'in da aşağı yukarı bu boyutlarda olması bekleniyor. Dolayısıyla bu iddianın da doğru çıkması durumunda, iPhone 16 Pro hem iPhone 14'ten hem de iPhone 15'ten çok daha büyük bir ekranla gelecek.

Kaynak: AppleInsider - Ross Young

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: AppleInsider - Ross Young
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...