Tgrt Haber

iOS 17 Beta 6 çıktı: Kullanıcıları çıldırtan sorun düzeldi mi?

16 Ağustos 2023 11:59 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 12:06
iOS 17 Beta 6 çıktı: Kullanıcıları çıldırtan sorun düzeldi mi?

Apple, iOS 17 beta 6 güncellemesini piyasaya sürdü. Yeni sürümle birlikte, bir önceki beta ile değişen arama ekranına ayar çekildi. Kullanıcıların çağrı reddetme butonuna erişimini zorlaştıran sorun çözüme kavuştu.

ABD'li teknoloji devi Apple​, Haziran ayındaki WWDC etkinliğinde tanıttığı yeni yazılım güncellemesi iOS 17​ için çalışmalarını sürdürüyor. Eylül ayının sonlarına doğru final sürümünün yayınlanması beklenen işletim sistemi, şu anda beta programı kapsamında testlerine devam ediyor.

Geride bıraktığımız hafta iOS 17 beta 5'i piyasaya süren Apple, dün akşam saatlerinde iOS 17 beta 6 güncellemesiyle karşımıza çıktı. Öncelikli olarak uygulama geliştiricilerine hitap eden bu sürümün yanında şirket, bir de standart kullanıcıları için iOS 17 public beta 4 güncellemesini kullanıma sundu.

Arama Reddetme butonu ortalandı

Hatırlanacağı üzere bir önceki beta sürümünde, arama ekranında radikal bir değişiklik yapılmıştı. Hoparlör, Sessize Al, FaceTime, Kişi Ekle gibi butonların yerleri değiştirilerek alt tarafa alınmıştı, eskiden ekranın ortasında bulunan Arama Reddetme düğmesi ise bu sürümde sağ alt köşede konumlandırılmıştı.

iPhone​ kullanıcıları da reddetme düğmesine erişimin zorlaştığını belirterek, Apple'a tepki göstermişlerdi. Teknoloji devi firma, geri adım atarak 'çağrıyı sonlandır' butonunu yeniden ortaladı. Aşağıdaki ekran görüntüsünde de görülebileceği üzere artık 'Kişi Ekle' ve 'Klavye' düğmelerinin arasında bulunuyor.

iOS 17 Beta 6 çıktı: Kullanıcıları çıldırtan sorun düzeldi mi?

Mesajlar uygulamasına yeni özellik

iOS 17 beta 6 güncellemesiyle gelen bir diğer yenilik; Mesajlar uygulamasına hareketli çıkartmalar, sesli mesaj transkripsiyonu ve 'yanıtlamak için kaydırma' gibi özellikleri de getirdi. Ayrıca Apple, iMessage uygulamasında birkaç tasarım değişikliğine de imza attı.

iMessage uygulama listesi artık dokunduğunuzda genişleyen bir "+" düğmesinin altında gizlidir. Ancak sorun şu ki, Apple bu menünün altındaki Kamera ve Fotoğraflar düğmesini de gizlemişti ve daha önce kendi özel kısayollarına sahip olan bu tür özelliklere erişim zorlaşmıştı.

Arayüz bugünün beta sürümünde aynı kalırken, "+" düğmesini basılı tuttuğunuzda iMessage otomatik olarak Fotoğraf Seçiciyi gösterecek. Bu sayede, eskisi kadar pratik olmasa da iMessage üzerinden çok daha kolay bir şekilde fotoğraf gönderebileceksiniz.

iOS 17 Beta 5 nasıl yüklenir?

Yeni iPhone güncellemesi, Apple'ın Beta Programı'na kayıtlı olan kullanıcıları için sunuldu. Güncellemeyi Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme bölümüne giderek yükleyebilirsiniz.

Kaynak: 9to5Mac

Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: 9to5Mac
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...