Tgrt Haber

iPhone 16 Pro ele avuca sığmayacak: Ekran boyutu sızdırıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
01 Ocak 2024 13:42 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 13:42
iPhone 16 Pro ele avuca sığmayacak: Ekran boyutu sızdırıldı

Apple'ın iPhone 15 serisini tanıtmasının ardından yaklaşık 4 ay geçti. Bu sene tanıtılması beklenen iPhone 16 serisi hakkındaki sızıntılar da giderek artmaya başladı. Son olarak iPhone 16 Pro'nun ekran boyutu sızdırıldı.

Apple​'ın iPhone serisinde 2024'te boyut değişikliği yapacağı ve iPhone 16 Pro​ modellerinin öncekilere göre daha büyük ekranlara sahip olacağı söyleniyor.

IPHONE 16 PRO EKRANI

Güvenilir kaynaklara göre iPhone 16 Pro ve Pro Max, sırasıyla yaklaşık 6,3 inç ve 6,9 inç boyutunda ekranlara sahip olacak. Bu da, iPhone 15 Pro​ ve Pro Max'teki mevcut 6,1 inç ve 6,7 inç ekranlara göre gözle görülür bir artışı temsil ediyor.

Ekran boyutundaki artış, genel olarak biraz daha büyük boyutlarla birlikte gelecek. Her iki Pro modeli de aynı kalınlığı korurken, iPhone 15 Pro modellerine göre biraz daha uzun ve daha geniş olması bekleniyor.

PİL ÖMRÜNDE DE ARTIŞ BEKLENİYOR

Bu boyut değişiminin kullanıcılara olumlu yansıyacağı belirtiliyor. Örneğin adha büyük kasa sayesinde, Apple pil ömrünü iyileştirmek için daha büyük piller kullanabilecek. Ek olarak, artan ekran alanı, potansiyel ekran iyileştirmelerinin veya diğer dahili yükseltmelerin de önünü açabilir.

Bu boyut değişikliklerinin şu anda Pro modellerle sınırlı olduğu söyleniyor. Standart iPhone 16 ve 16 Plus'ın mevcut 6,1 inç ve 6,7 inç ekranlarını koruması bekleniyor. Ancak söylentiler, Apple'ın daha büyük 6,27 inç ve 6,85 inç ekranları 2025 iPhone 17 serisiyle standart iPhone modellerine dahil edebileceğini öne sürüyor.

Bu söylentilerin yalnızca birer sızıntıdan ibaret olduğunu ve Apple tarafından resmi olarak doğrulanmadığını da belirtmekte fayda var. Apple, iPhone 16 serisini büyük olasılıkla her zamanki gibi eylül ayında piyasaya sürecek, dolayısıyla şirketin plan değişikliği yapması olası bir durum.

Kaynak: Gizmochina

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...