Tgrt Haber

iPhone 16'nin yeni 'Capture' düğmesi ne işe yarayacak?

19 Ocak 2024 13:42 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 13:42
iPhone 16'nin yeni 'Capture' düğmesi ne işe yarayacak?

Apple'ın gelecek iPhone 16 serisi, sızdırılan bilgilere göre yeni bir özellik olan "capture düğmesi" ile donatılabilir. Bu düğmenin ne işe yarayacağını gösteren yeni detaylar sızdırıldı.

Apple​'ın yaklaşan iPhone 16​ serisi ile ilgili sızdırılan bilgi sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak, bu ayın başında iPhone 16'nın tasarımını gösterdiği iddia edilen fotoğraflarda, telefonun 'capture düğmesi' adı verilen yeni bir özelliğe sahip olacağı öne sürülmüştü.  

The Information'ın raporlarına göre, Apple, daha önce iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max modellerinde kullanılacağı söylenen capture düğmesini tüm iPhone 16 modellerine yerleştirebilir. Bununla birlikte, özelliğin iPhone 15 Pro​'daki eylem düğmesi​ gibi çalışacağı tahmin edilse de, daha farklı bir işe yarayacağı ortaya çıktı.

İPHONE 16 CAPTURE DÜĞMESİ NE İŞE YARAYACAK?

Capture düğmesinin iPhone 16'nın sağ alt kısmında yer alan fiziksel bir buton olacağı ve kullanıcılara, anlık görüntü yakalama ve video kaydına anında erişim olanağı sunacağı belirtildi. Bazı iddialarda ise, telefonun çerçevesiyle aynı hizada duracağı, ayrıca dokunma ve basınç kontrolleri için 'force touch' sensörüne sahip olacağı iddia ediliyordu.

iPhone 16'nin yeni 'Capture' düğmesi ne işe yarayacak?

Yeni detaylar, düğmenin yarım basış ile 'focus' özelliğine geçeceğini ve tam basış ile görüntü yakalama veya video kaydı başlatma işlevine sahip olacağını ortaya koydu. Ayrıca, Apple'ın bu düğmeye ekleyeceği kaydırma jestleri ile doğrudan yakınlaştırma kontrollerini de kullanıcılara sunacağı rapor edildi.

Apple'ın bu yeni özelliğiyle birlikte, iPhone 16 serisi kullanıcılarının, fotoğraf ve video çekim deneyiminde daha fazla kontrol ve kolaylık elde edecekleri değerlendiriliyor.

İPHONE 16 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Öte yandan iPhone 16, Apple ani bir değişikliğe gitmezse eylül ayında tanıtılması bekleniyor. Seri, iPhone 16 / Plus ve iPhone 16 Pro / Pro Max olmak üzere dört modelden oluşacak. Ayrıca "iPhone 16 Ultra" adlı daha yüksek özelliklere sahip beşinci bir modelin de sızdırılan bilgilerde adı geçiyor.

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...