Tgrt Haber

KAAN gökyüzünde fark edilmeyecek! Temel Kotil kritik özelliğini açıkladı

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
11 Aralık 2023 21:57 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 22:23

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Türkiye'nin yerli savaş uçağı KAAN'ın kritik özelliğini Almanca yayın yapan bir haber sitesine anlattı. Kotil, KAAN’ın hayalet savaş uçağı olması için Türk mühendislerinin çalıştığını ifade etti.

Türk savunma sanayisinin en önemli projelerinden Milli Muharip Uçak KAAN​ için heyecanlı bekleyiş sürüyor. TUSAŞ​'ın geliştirdiği Milli Muharip Uçağı​ Kaan, hafta sonu ilk yer testini başarıyla tamamladı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil​, Almanca yayın yapan Flug Revue haber sitesine Milli Muharip Uçak KAAN Projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

27 ARALIK HEYECANI

Kotil, ilk uçuş​ için planlanan tarihin 27 Aralık 2023 olduğunu tekrarladı. Haberde, "Kotil, mühendisleri tarafından hazırlığın tüm detayları hakkında titizlikle bilgilendiriliyor ve programın sürdürülebileceği konusunda iyimser... 27 Aralık takvimlerde istenilen tarih olarak yer alıyor." ifadesi kullanıldı. 

Röportajda Temel Kotil, iki test uçağının daha üretimine başladıklarını ve bunlardan birinin 2024 yılının ortalarında hazır hale getirileceğini söyledi.
Bu arada, TUSAŞ, 2028 ve 2029 yıllarında toplam 20 adet KAAN'ı Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim etmeyi planlıyor.

HAYALET GİBİ OLUP, DÜŞMANA GÖRÜNMEYECEK

Temel Kotil, radar dalgalarını absorbe ederek KAAN'ı gökyüzünde "hayalet" bir savaş uçağı haline getiren kaplama için TUSAŞ mühendislerinin yoğun bir şekilde çalıştığını açıkladı. Ancak bu kaplamanın ilk uçuşa yetişmesi mümkün görünmüyor ve şu anda test çalışmaları devam ediyor.

KAAN gökyüzünde fark edilmeyecek! Temel Kotil kritik özelliğini açıkladı

Flug Revue'nin haberinde Temel Kotil'in KAAN Projesi'ne verdiği önem şu sözlerle aktarılıyor:

"Kotil için hayalet savaş uçağı bir gönül meselesi, kişisel olarak en önemli projesi... Yaptığı açıklamalara bakacak olursak bu konuda hiçbir şüphe bırakmıyor. Zaten fabrika havaalanının dışındaki hangarda duran ve ilk uçuşuna hazırlanan uçak için 'Kaan'ım' diye övündüğünde gözleri parlıyor. 'Her sabah ofise gitmeden önce onu ziyaret ediyorum, bu gerçek bir ritüel haline geldi' diye gülümsüyor."

Kotil için hayalet savaş uçağı kalbine yakın bir konu, en önemli kişisel projesi ... TAI'nin Ankara'nın bir banliyösü olan Kahramankazan'daki genel merkezinde FLUG REVUE ile buluştuğunda, yaptığı açıklamalara bakacak olursak bu konuda hiçbir şüphe bırakmıyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...