Tgrt Haber

MacBook'ta Windows kullandırtan Parallels Desktop'a beklenen özellik geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
22 Ağustos 2023 14:10 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 14:12
MacBook'ta Windows kullandırtan Parallels Desktop'a beklenen özellik geldi

Mac platformunda Windows işletim sistemini kullanmayı sağlayan Parallels Desktop, yeni sürümüyle Apple Touch ID entegrasyonu da dahil olmak üzere birçok yeniliği kullanıcılarına sundu.

Popüler Windows​ emülasyon uygulaması Parallels Desktop, son güncellemesi olan Parallels Desktop 19 ile birçok eksikliğini giderdi.

Mac platformunda Windows'u ve Windows uygulamalarını çalıştırmak isteyen kullanıcılar için vazgeçilmez bir araç haline gelen Parallels Desktop, Apple'ın en son teknolojilerini de bünyesine katarak, MacBook sahiplerine daha iyi bir deneyim sağlayacak.

PARALLELS DESKTOP 19 İLE GELEN YENİLİKLER

Parallels Desktop 19'un getirdiği en dikkat çekici özelliklerden biri, uzun zamandır beklenen, Apple'ın Touch ID​ teknolojisinin entegrasyonu oldu. Artık Windows oturumu açma kimliği ve parolasına sahip olan kullanıcılar, Touch ID özelliğini kullanarak kolayca oturum açabilecekler.

Bununla birlikte, Parallels Desktop 19'un yeni güncellemesi ile uygulama Mac işletim sistemi macOS​'un tasarımıyla daha uyumlu oldu. Uygulama artık Mac kullanıcılarına tanıdık gelecek şekilde tasarlanmış iletişim kutuları kullanıyor ve bu sayede kullanıcılarının daha rahat hissetmelerini sağlıyor.

Yeni güncelleme, Windows dışında farklı işletim sistemlerini Mac'te kullanmak isteyenler için bir özellik de barındırıyor. Buna göre, Parallels Desktop 19 ile artık CentOS 9 Stream yazılımı Apple Silicon tabanlı MacBook cihazlarında çalıştırılabilecek.

Parallels Desktop 19'un yayınlanan notlarında vurgulanan diğer birkaç iyileştirme şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Daha fazla CAD yazılımını Mac üzerinde çalıştırmak için OpenGL desteği geliştirildi, bu da VariCAD, Deswik.CAD, Vectorworks Vision 2023 ve benzeri yazılımları içerir.
  • Harita tasarım uygulaması AcrGIS Pro için daha iyi performans sağlandı.
  • Rosetta kullanarak x86-64 tabanlı ikili dosyaları çalıştırmak için Apple Silicon tabanlı Mac bilgisayarlarında Arm tabanlı Linux sanal makineleri oluşturmak için yeni bir seçenek eklendi.
  • Apple Silicon tabanlı Mac bilgisayarlarında macOS sanal makineleri için HashiCorp’un Packer ve Vagrant'a geliştirilmiş destek eklendi.
  • Visual Studio Code uzantısı üzerinden Parallels sanal makinelerini ve konteynerlarını oluşturmak, gruplamak ve yönetmek için yeni bir seçenek sunuldu.

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...