Tgrt Haber

Meta Verified nedir? Instagram Türkiye mavi tik ücreti ne kadar?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
05 May 2023 11:43 - Güncelleme : 05 May 2023 11:47
Meta Verified nedir? Instagram Türkiye mavi tik ücreti ne kadar?

Instagram ve Facebook platformlarında mavi tik ücretli olacak. Bu kapsamda Meta Verified sistemi Türkiye'de kullanıma sunuldu. Peki Meta Verified nedir? Instagram Türkiye mavi tik ücreti ne kadar? Meta Verified bekleme listesinden çıkma mümkün mü?

Elon Musk'ın Twitter'da mavi tiki 'Twitter Blue' kapsamına sokarak aylık bir abonelik ücretine tabi tutması diğer şirketlere de ilham oldu. Facebook​ ve Instagram​'ın sahibi Meta​ da benzer bir özelliği hayata geçirdi. Bu kapsamda Meta Verified sistemi geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarında kullanıma açıldı.

Türkiye'deki Instagram ve Facebook kullanıcıları şu anda Meta Verified bekleme listesine kaydolabiliyor. "Instagram mavi tik ücreti ne kadar? Meta Verified abonelik fiyatı ne? Meta Verified bekleme listesinden çıkma" gibi konular da merak ediliyor. İşte en ince ayrıntılarıyla Meta Verified hakkında merak edilenler...

META VERİFİED NEDİR? NE İŞE YARAR?

Meta Verified, kimliğinizi ve selfie videonuzu Meta'ya göndererek hesabınızın gerçekliğini ve güvenilirliğini doğrulayabilmenizi sağlayan bir abonelik sistemidir. Abone olmaya hak kazandığınızda hesabınıza bir mavi onay rozeti verilir. Böylece takipçileriniz sizin gerçek olduğunuzdan emin olabilir.

Meta Verified nedir? Instagram Türkiye mavi tik ücreti ne kadar?

Meta Verified yalnızca 18 yaşından büyük kullanıcıların erişimine açık. Ayrıca işletmelere sunulmuyor, sadece bireysel hesaplar abone olabiliyor.

Meta Verified aboneliği için gereksinimler:

  • Tam adınızla ilişkilendirilmiş, adlandırma standartlarına uyan ve yüzünüzü içeren bir profil resmine sahip olan herkese açık veya gizli bir profil olmalıdır.
  • Ödemeden sonra tamamlanabilen iki faktörlü kimlik doğrulaması etkinleştirilmiş olmalıdır.
  • Önceki gönderi geçmişi gibi minimum hareket gerekliliklerinin karşılanması gerekir.
  • Profilinizdeki adla ve profil fotoğrafınızla eşleşen, bir devlet kurumu tarafından verilmiş bir kimliğinizin olması gerekir.

Bu gereksinimleri karşıladığınızda Meta Verified abonelik ücreti ödeyerek sisteme dahil olabiliyorsunuz. Fakat fiyat konusunda henüz bir bilgi yok.

INSTAGRAM MAVİ TİK ÜCRETİ NE KADAR? META VERİFİED FİYATI

Webtekno'nun aktardığına göre Meta Verified, Türkiye'de "bekleme listesi"ne kaydolmak isteyen bazı kullanıcılara, aylık ücret bilgilendirmesi de yapıyor. Paylaşılan ekran görüntüsünü incelediğimizde, Meta Verified için bekleme listesi süresinin devam ettiğini görüyoruz. Buna paralel olarak; üst kısımda Meta Verified aboneliğinin aylık 279,99 TL olacağı da bildiriliyor.

Meta'nın açıklamasına göre, Meta Verified abonelikleri yalnızca profilinizde bulunan gerçek adınızı destekliyor. Bu durum, profilinizi doğruladıktan sonra Meta Verified aboneliği ve doğrulama işlemini tekrarlamadan kullanıcı adını, profil adını, doğum tarihini ve fotoğrafı değiştiremeyeceğiniz anlamına geliyor.

META VERİFİED ÖZELLİKLERİ

Meta Verified aboneliği başlattığınızda sahip olacağınız hakları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Gelişmiş doğrulama: Instagram profilinde bir doğrulanmış rozeti
  • Proaktif koruma: Aktif hesap denetimiyle kimlik taklidinin önüne geçilir
  • Doğrudan destek: Hesabınızla ilgili sorunlar hakkında gerçek bir insandan destek alma
  • Abonelere özel ekstra avantajlar: Sadece Meta Verified abonelerinin kullanabildiği çıkartmalar

META VERİFİED BEKLEME LİSTESİNDEN ÇIKMA

Şu anda Meta Verified bekleme listesi ile kullanıcı kabul ediyor. Bekleme listesinden çıkmanın bir yolu maalesef yok. Meta, özelliği Türkiye'de aktif ettiğinde Instagram mavi tik ücreti veya Facebook mavi tik ücreti ödeyerek abone olunabilecek.

Kaynak: TGRT Haber

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Erkan kaplan 27 Temmuz 2023 21:34

Meta verifeid den çıkmanın yolu varrrrr

berlin 6 Mayıs 2023 00:48

yanlışlıkla bekleme listesine girdim ama sorun olmaz sanırım abonelik için onay vermedim

berilyum 5 Mayıs 2023 12:34

bekleme listesindekiler para mı ödeyecek ben mavi tik istemiyorum, yanlışlıkla bastım

Sonraki Haber Yükleniyor...