Tgrt Haber

Meta'dan yapay zeka ile oluşturulan videolar için yeni adım: Etiket koyulacak

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
07 Şubat 2024 10:41 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 10:42
Meta'dan yapay zeka ile oluşturulan videolar için yeni adım: Etiket koyulacak

Yapay zeka ile oluşturulan görüntüler giderek yaygın hale gelirken, sosyal medya devi Meta da bu noktada önemli bir adım attı.

Yapay zekanın giderek yaygınlaşması, kullanım alanını da büyük ölçüde etkiledi. Şu anda sıradan bir kullanıcı bile popüler ve ücretsiz yapay zeka​ uygulamalarından komut vererek istediği görüntüleri veya videoları olutşurabilir. 

Bu durum sosyal medyada da görülmeye başlarken, Facebook​ ve Instagram'ın çatı şirketi Meta​ yeni bir adım attı. Yapay zeka​ ile oluşturulan görüntüler artık otomatik olarak etiketlenecek.

GÖRÜNTÜLER OTOMATİK OLARAK ETİKETLENECEK

Meta​ Küresel İşler Başkanı Nick Clegg, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada yeni sistemin henüz mükemmel olmadığını söyledi. Clegg, "Mükemmel değil, her şeyi kapsamayacak, teknoloji tam olarak olgunlaşmadı" diye konuştu.

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Meta​'nın Aralık ayından beri kendi yapay zeka​ araçları kullanılarak oluşturulan görsellere görünür ve görünmez etiketler uyguladığını belirten Clegg, kullanıcılar açısından şeffaflığı en üst düzeye çıkarmak için diğer teknoloji şirketleriyle iş birliği yapmak istediklerini belirtti.

Öte yandan Clegg yazdığı blog yazısında da ortak teknik standartlar üzerinde uyum sağlamak amacıyla partnerleriyle çalıştıklarını duyurdu. Meta​'nın halihazırda yapay zekâ standartları üzerinde çalıştıkları şirketler arasında OpenAI, Google, Microsoft, Midjourney gibi firmalar bulunuyor.

Clegg'in verdiği bilgilere göre her ne kadar şirketler yapay zeka​ ile üretilen resimlere bu tarz "işaretler" koymuş olsa da görüntü ve ses içeriklerinde şimdiye kadar yavaş davranıldı. Etiketlemenin sahte resimler üretilmesi riskini "tamamen ortadan kaldırmayacağını" belirten Clegg, ancak "teknolojinin verdiği sınırlar içerisinde" bunların çoğalmasını "kesinlikle düşüreceğini" ifade etti.

Meta​, kullanıcıların online içerikleri eleştirel bir şekilde değerlendirmelerini, bunları paylaşan hesapların güvenilirliğini sorgulamalarını ve doğal olmayan ayrıntılara dikkat etmelerini tavsiye etti.

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...