Tgrt Haber

Microsoft, Activision davasını kazandı: Satışa engel kalmadı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
11 Temmuz 2023 21:53 - Güncelleme : 11 Temmuz 2023 21:55
Microsoft, Activision davasını kazandı: Satışa engel kalmadı

Microsoft'un, oyun şirketi Activision-Blizzard'ı satın almasına Federal Ticaret Komisyonu (FTC) itirazda bulunmuş ve mahkemeden anlaşmanın geçici olarak engellenmesini talep etmişti. Mahkeme, FTC'yi reddetti.

Microsoft​ ile Activision-Blizzard arasında gerçekleşen 68,7 milyar dolar değerindeki anlaşma, ABD'de Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından engellenmeye çalışılmıştı.

FTC​, Microsoft'un Activision'a sahip olması durumunda, oyun sektöründeki rekabetin bozulacağından endişe duyulduğunu belirterek, mahkemeden geçici yasaklama emri ve ihtiyati tedbir talebinde bulunmuştu. Davayı inceleyen Kaliforniyalı yargıç Jacqueline Scott Corley, Komisyonun bu talebini reddetme kararı aldı.

MİCROSOFT'UN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKTI

Mahkemenin açıkladığı kararda, Microsoft'un PlayStation platformunda Call of Duty​'yi 10 yıl boyunca tutma konusunda taahhüt verdiği, Nintendo ile Call of Duty'nin Switch'e getirilmesi için anlaşma yapıldığı ve Activision'un içeriğinin birkaç bulut oyun hizmetine eklenmesi için işbirlikleri yapıldığı ifade edildi.

Mahkemenin sorumluluğunun, mevcut koşullara rağmen birleşmenin durdurulup FTC'nin araştırmasının sonuçlanıncaya kadar, anlaşmanın bekletilmesinin gerekip gerekmediğinin kararlaştırılması olduğu belirtildi.

FTC'nin, Microsoft - Activision birleşmesi sonucunda, rekabeti önemli ölçüde azaltabileceği iddiasının da kanıtlanamadığının altı çizildi. Bu nedenle, mahkeme, FTC'nin anlaşmaya geçici tedbir konulması talebini reddetti.

Microsoft-Activision birleşmesi, oyun endüstrisinde büyük bir etkiye sahip olması beklenen önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu kararla birlikte, tüketicilerin Call of Duty ve diğer Activision oyunlarına daha fazla erişim imkanı sağlanması bekleniyor.

MİCROSOFT BAŞKANI MEMNUNİYETLE KARŞILADI

Yargıç Corley'in kararının ardından Microsoft Başkanı Brad Smith, hızlı ve kapsamlı karar için San Francisco'daki mahkemeye minnettar olduklarını ve diğer yargı bölgelerinin zamanında çözüm için çalışmaya devam edeceğini umduğunu ifade etti.

https://twitter.com/XboxP3/status/1678786213560344577

Xbox Başkanı Phil Spencer da "Lehimize hızlı bir şekilde karar verdiği için, mahkemeye minnettarız. Kanıtlar, Activision Blizzard anlaşmasının endüstrinin yararına olduğunu ve FTC'nin çok oyunlu abonelik hizmetleri ve bulut hakkındaki iddialarının gerçekleri yansıtmadığını gösterdi" şeklinde konuştu.

Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın alımına Avrupa Birliği onay vermiş, İngiltere ise rekabetin bozulacağı endişesi nedeniyle reddetmişti.

Kaynak: The Verge

Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...