Tgrt Haber

Microsoft ve Sony anlaşmasında, PlayStation kullanıcılarını üzecek detay: Diablo kaldırılabilir

17 Temmuz 2023 19:00 - Güncelleme : 17 Temmuz 2023 19:01
Microsoft ve Sony anlaşmasında, PlayStation kullanıcılarını üzecek detay: Diablo kaldırılabilir

Microsoft ve Sony, Call of Duty'nin 10 yıl boyunca PlayStation'da kalması için anlaşma imzaladı. Fakat bu anlaşmada PlayStation kullanıcılarını üzecek bir detay daha bulunuyor.

Microsoft​'un Activision-Blizzard'ı satın almasına yaklaşık bir yıldır tepki gösteren Sony​, geri adım attı. Xbox​ CEO'su Phil Spencer, paylaştığı bir tweette, Call of Duty​'nin 10 yıl boyunca PlayStation​'da kalması için Sony ile anlaşma imzaladıklarını açıklamıştı.

Son bilgilere göre Sony ve Microsoft arasında yapılan anlaşma, yalnızca Call of Duty oyunlarını kapsıyor. Bu anlaşma gereği, Activision'a ait diğer oyunlar Xbox platformuna özel olabilir.

DİABLO GİBİ BLİZZARD OYUNLARI PS'DEN KALDIIRLABİLİR

Microsoft, Sony'ye önceden teklif ettiği anlaşmada, Call of Duty'nin yanı sıra tüm Activision oyunlarını 2027 yılına kadar PlayStation'da tutma teklifi sunmuştu.

Sony ise bu teklifi reddederek Call of Duty'yi daha uzun bir süre PlayStation'da tutmak için Microsoft ile pazarlık yapmayı tercih etmişti. Xbox CEO'su Phil Spencer'in duyurduğu bu yeni anlaşmayla birlikte Call of Duty'nin yeni oyunlarının en az 2033 yılına PlayStation'da piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Ancak bu anlaşmanın diğer Activision oyunlarını kapsamadığı belirtildi. Yani Crash Bandicoot ve Spyro the Dragon gibi ikonik oyun serileri artık PlayStation platformunda çıkamayabilir. Aynı şekilde Blizzard'a ait Diablo, World of Warcraft, Overwatch ve Starcraft gibi oyunlar da Xbox'a özel olarak kalabilir.

Microsoft ve Sony anlaşmasında, PlayStation kullanıcılarını üzecek detay: Diablo kaldırılabilir

Microsoft'un Activision ve Blizzard'a ait mevcut oyunları PlayStation'da tutması beklenirken, ileride çıkacak olan yeni oyunların ise Xbox ve PC dışında başka platformlarda yayınlanmayabileceği belirtiliyor.

Sony'nin Call of Duty uğruna diğer Activision-Blizzard oyunlarından vazgeçmeyi tercih etmesinin sebebinin, Call of Duty'nin popülerliği ve satış rakamları olduğu düşünülüyor.

PlayStation'un sadece Call of Duty serisinden 2021 yılında Amerika’da 800 milyon dolar gelir elde ettiği, 2019’dan 2021’e kadar ise dünya genelinde yaklaşık olarak 16 milyar dolar kazandığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca 1 milyon PlayStation oyuncusunun da sadece Call of Duty oynadığı, mahkeme belgelerine yansımıştı.

Kaynak: Thegamer

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Thegamer
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...