Tgrt Haber

NASA'da ayrılan Umut Yıldız yurda dönüş sebebini açıkladı: Kayıtsız kalamazdım 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
23 Ocak 2024 18:38 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 18:39

10 yıldır NASA bünyesinde çalışan astrofizikçi Umut Yıldız, Türkiye'ye dönme kararının perde arkasını anlattı. Türkiye'deki uzay çalışmalarındaki başarıları hayranlıkla takip ettiğini belirten Yıldız, "buna kayıtsız kalamazdım" dedi. 

NASA​'da 10 yıl boyunca astrofizikçi olarak görev yapan Umut Yıldız, kariyerine yeni bir sayfa açma kararı aldı. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye​'den ayrılan ve astrofizik alanında önemli başarılara imza atan Yıldız, Türkiye'de kurulan özel bir uzay şirketinin hızlı ve etkileyici gelişmelerine kayıtsız kalamayarak, yurda dönme kararı aldığını belirtti. 

TGRT Haber'e konuşan Yıldız, iki yıl önce kurulan özel bir şirketin ilk uydusunu sadece altı ay içinde tamamlayarak Space X aracılığıyla uzaya gönderiğinin altını çizerek, 'NASA'da bile bu zor' dedi. 

NASA'da ayrılan Umut Yıldız yurda dönüş sebebini açıkladı: Kayıtsız kalamazdım 

"KAYITSIZ KALAMAZDIM"

Türkiye'deki uzay ve teknoloji alanındaki gelişmelere katkıda bulunmayı hedefleyen Yıldız, "2 yıl önce Türkiye'de özel bir uzay şirketinin kurulduğunu öğrendim. İlk etapta inanamamış olsam da bu şirketteki insanlar ilk uydusunu 6 ay içinde bitirdiler ve Space X ile uzaya gönderdiler. Bu inanılmaz büyük bir hız.

"NASA BİLE BÖYLE BÜYÜK İŞ YAPAMAZDI"

Şirket kurulduğundan beri 5 adet uydu uzaya gönderildi. NASA'da bile bu süre zarfında bu kadar büyük bir iş yapılamazdı. Türkiye'de bu işleri gödükten sonra kendi kendime 'kayıtsız kalmama' dedim ve yurda dönmeye karar verdi" dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...