Tgrt Haber

Netflix bir ülkede daha şifre paylaşımını engellemeye başlıyor

19 Nisan 2023 10:25 - Güncelleme : 19 Nisan 2023 10:58
Netflix bir ülkede daha şifre paylaşımını engellemeye başlıyor

Sayılı ülkede abonelerden şifre paylaşımı için ek ücret talep etmeye başlan Netflix, bu kararını anavatanında da uygulamaya başlayacağını duyurdu.

Netflix​ finansal sıkıntılar nedeniyle abonelerden şifre paylaşımı​ için ek ücret talep edeceğini açıklamış ve Kanada​, Yeni Zelanda​, Portekiz ve İspanya gibi sınırlı ülkede denemeye başlamıştı. Ancak bu kararın Netflix'in faaliyet gösterdiği 190 ülkenin tamamında ne zaman uygulanacağı merak ediliyordu.

Netflix söz konusu engeli bir ülkeye daha getirme kararı aldı. Haziran ayından itibaren Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Netflix aboneleri beraber yaşamadıkları biriyle şifre paylaşırsa ek ücret ödemek zorunda kalacak.

"GERİ DÖNÜŞLERDEN MEMNUNUZ"

Netflix yetkilileri konuyla ilgili açıklamada şifre paylaşım engelini aktifleştirdikleri bazı ülkelerde olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti. Ayrıca Latin Amerika gibi bazı pazarlarda ise 'toplu üyelik iptali' ile karşılaştıklarını ve bunun yakın vadeli üye büyümesini olumsuz etkilediğini açıkladı.

Peki Netflix şifre paylaşımını nasıl engelliyor? Yapılan açıklamaya göre abonelerden "birincil konum" belirlemeleri istenecek. Abone bu konumda Wi-Fi'ye bağlanarak cihazının Netflix teknolojisi tarafından "güvenilir cihaz" olarak algılanmasını sağlayacak.

Netflix bir ülkede daha şifre paylaşımını engellemeye başlıyor

Sistem, söz konusu Netflix hesabında oturum açan cihazın "birincil konumda" olup olmadığını doğrulamak için IP adreslerini, cihaz kimliklerini ve hesap etkinliğini tarayarak çalışıyor. Eğer birincil konum dışında bir yerde hesaba giriş yapılmışsa Netflix cihazı engelleyecek ve hesabı kullanabilmesi için "ekstra üye" satın almasını isteyecek.

SEYAHAT EDENLER GEÇİCİ KOD ALACAK

Sürekli seyahat edenler ise, otel televizyonu gibi yabancı yerlerden hesaplarına giriş yapabilmek için Netflix'ten 1 hafta süreyle geçici erişim kodu talep edebilecekler.

Öte yandan söz konusu engellemenin Türkiye'ye ne zaman geleceği bilinmiyor. Ancak Netflix'in zaman çizelgesine göre 2023 yılı içerisinde dünya genelinde uygulanmaya başlaması bekleniyor. Tabii ülkemizde ekstra üye eklemek ne kadara mâl olacak henüz belli değil.

 

Kaynak: The Wrap

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...