Tgrt Haber

Nothing Phone 2'ye büyük güncelleme: Beklenen özellikler geldi

18 Temmuz 2023 12:33 - Güncelleme : 18 Temmuz 2023 12:34
Nothing Phone 2'ye büyük güncelleme: Beklenen özellikler geldi

Kısa bir süre önce tanıtılan ve birçok kullanıcı tarafından "tasarım harikası" olarak nitelendirilen Nothing Phone 2 için ilk yazılım güncellemesi çıktı. Yeni sürümle birlikte telefona bir sürü özellik eklendi. İşte detaylar.

OnePlus'un kurucusu ve eski CEO'su Carl Pei​ tarafından kurulan Nothing, 'Phone 2' modelini geçen hafta tanıtmıştı. Şeffaf görünümlü arka kapağı, Snapdragon 8+ Gen 1​ işlemcisi, 6.7 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı gibi üst düzey özellikleriyle dikkat çeken telefon, ilk yazılım güncellemesini de aldı.

Nothing OS 2.0.1 güncellemesiyle gelen en büyük yenilik, kamera​ tarafında oldu. Artık portre modunda 2x yakınlaştırma desteği kullanılabilecek ve hareket yakalama işlevi 50 Megapiksel modunda da aktif edilebilecek. Yanı sıra kameradaki HDR özelliği de iyileştirilmiş durumda.

Kullanıcılar, 4x ile 10x arasındaki zoom oranlarında daha net fotoğraflar çekebilirken, üçüncü taraf kamera uygulamalarıyla da daha kaliteli çekimler yapabilecekler. Ayrıca Nothing'e göre, video çekerken yaşanan gecikmeleri azaltmak ve daha iyi bir kamera stabilizasyonu sağlamak da bu güncellemenin bir parçası.

BATARYA VE ŞARJ PERFORMANSI DA ARTIRILDI

Bunun yanı sıra, Nothing OS 2.0.1 güncellemesiyle batarya ve şarj performansının düşmesine yol açan sorunları da düzeltildi. Yoğun kullanımda daha iyi pil performansı ve şarj etme deneyimi sağlanacağı, kablosuz şarj ve Batarya Paylaşımı özelliğinin de daha dengeli çalışacağı aktarıldı.

Ayrıca, kullanıcıların telefonlarını daha hızlı ve güvenli bir şekilde kilidini açabilmeleri için, yüz tanıma ve parmak izi sensörü performansının iyileştirildiğinin altı çizildi.

Nothing Phone 2'ye büyük güncelleme: Beklenen özellikler geldi

Bu güncelleme ile birlikte, Glyph'ler aracılığıyla Uber yolculuğunun ilerlemesini takip etmek ve kilit ekranı ile Always-on-Display'e widget eklemek de mümkün hale geldi. Dört yeni duvar kağıdı, tek elle kullanım modu, yeniden yasarlanmış Nothing Machine zil sesleri ve bildirim sesleri gibi ek özellikler de sunuldu.

Kullanıcılar, en sık kullandıkları Quick Settings kısayollarını doğrudan ana ekranlarına veya kilit ekranlarına ekleyebilecekler. Öte yandan Play Store'da kullanıma sunulan Glyph Composer uygulaması sayesinde kendi Glyph zil seslerini oluşturabilecekler.

GSMArena'da yer alan bilgiye göre, 105 MB'lık bir dosya boyutuna sahip olan Nothing OS 2.0.1 güncellemesi, bugünden itibaren kablosuz olarak indirilebilecek.

Kaynak: GSMArena

Derleme: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: GSMArena

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...