Tgrt Haber

OpenAI kovdu, Microsoft sahip çıktı: Sam Altman'a yeni görev

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
20 Kasım 2023 14:09 - Güncelleme : 20 Kasım 2023 15:49
OpenAI kovdu, Microsoft sahip çıktı: Sam Altman'a yeni görev

Microsoft, OpenAI'dan ayrılan Sam Altman ve Greg Brockman'ı bünyesine kattı. İki isim, şirketin yeni yapay zeka araştırma ekibine liderlik edecek.

Teknoloji devi Microsoft​, OpenAI​ yönetim kurulunun görevden aldığı Sam Altman​'a sahip çıktı. Altman ile birlikte OpenAI'dan ayrılan Greg Brockman, Microsoft'un "yeni yapay zeka​ araştırma ekibinin" başına getirildi.

Yapay zeka dünyasındaki önde gelen şirketlerden OpenAI, CEO Sam Altman'ı "yönetim kuruluyla iletişimde samimi olmadığını" öne sürerek görevden almıştı. Ardından OpenAI Başkanı ve kurucu ortağı Greg Brockman da "Sam ve ben yapılanlar karşısında şok olduk." diyerek istifasını açıklamıştı.

Sam Altman'ın eski Apple tasarımcısıyla "yapay zekanın iPhone'unu" tasarlamak üzere bir iş birliğine gideceği konuşulurken, OpenAI'ın en büyük yatırımcısı Microsoft'tan sürpriz bir hamle geldi. Artık Altman ve Brockman, şirketin yeni kuracağı yapay zeka araştırma bölümünü yönetecekler.

ALTMAN'DAN 'GÖREVE DEVAM' MESAJI

Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Satya Nadella, sosyal medya platformu X'te, "Sam Altman ve Greg Brockman'ın meslektaşlarıyla birlikte yeni, gelişmiş bir yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmek üzere Microsoft'a katılacakları haberini paylaşmaktan büyük heyecan duyuyoruz." mesajını paylaştı.

OpenAI'a da yatırım yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Nadella, yeni görevlerinde Altman ve Brockman'a gerekli tüm desteği sağlayacaklarını ifade etti. OpenAI eski CEO'su "Görev devam ediyor." açıklamasında bulundu.

https://twitter.com/sama/status/1726510261509779876

YENİ OPENAI CEO'SU EMMET SHEAR

Bu arada, Sam Altman'ı görevden aldığını duyurduğu açıklamasında "Yeni bir lidere ihtiyacımız olduğuna inanıyoruz." diyen OpenAI yönetim kurulu da aradığını buldu. Twitch'in kurucu ortağı Emmet Shear, yapay zeka şirketinin geçici olarak başına geçti.

OpenAI yatırımcılarının Altman'ı geri getirmesi için şirkete baskı yaptığı iddiaları da dolaşıyordu ancak görünüşe göre bu olmayacak.

Sam Altman'ın kovulma sebebi hala belirsiz. Şirket, Altman'ın davranışlarının yönetim kurulunun sorumluluklarını yerine getirmesini engellediğini ve yönetim kuruluyla iletişimde samimi olmadığını söylüyor, "Artık OpenAI'yi yönetmeye devam etme kabiliyetine güvenimiz yok" demekle yetiniyor.

Öte yandan OpenAI'ın kurucuları arasında yer alan Elon Musk, yönetim kurulunun neden Altman'ı görevden aldığını açıklaması gerektiğini belirtiyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1726292759978668447

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...