Tgrt Haber

Oyunculara kötü haber: Steam bazı bilgisayarlarda çalışmayı durdurdu

01 Ocak 2024 14:41 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 14:41
Oyunculara kötü haber: Steam bazı bilgisayarlarda çalışmayı durdurdu

Valve, Steam için bugünden itibaren yürürlüğe koyduğu önemli bir değişikliği duyurdu. Artık Windows 7, 8 ve 8.1 kullanıcıları Steam'den mahrum kalacak.

Dünyanın en büyük dijital oyun satın alma platformlarından Steam​, yeni yılın ilk günü itibarıyla önemli bir değişikliği yürürlüğe koydu. Buna göre Steam'in PC uygulaması Windows 7​, 8 ve 8.1 sürümlerinde artık desteklenmeyecek.

Valve yaptığı açıklamada, kullanıcıların Steam'i kullanmaya ve Steam üzerinden satın aldıkları oyunları oynamaya devam etmeleri için daha yeni bir Windows sürümüne yükseltme yapmaları gerektiğini söyledi.

Şirket bu kararı alma sebebini ise, "Steam'de yer alan temel özellikler, Windows'un eski sürümlerinde artık çalışmayan Google Chrome'un bütünleşik sürümünü gerektirdiğinden, bu değişiklik gereklidir." ifadeleriyle açıkladı. Peki bugünden itibaren oyuncuları neler bekliyor?

STEAM İÇİN WINDOWS 10​ VE ÜZERİ ZORUNLU

Steam'in gelecek sürümleri Windows 10 ve üstü sürümlerde yer alan Windows özellik ve güvenlik güncellemelerini gerektirecek. Yani PC'nizi Windows 10 veya Windows 11'e yükseltmeniz gerekiyor. Valve, "Windows 7/8/8.1 kullanıcılarının mümkün olan en kısa sürede yükseltme yapmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Microsoft, güvenlik güncellemelerini ve teknik desteği Windows 7 için Ocak 2020'de, Windows 8.1 içinse Ocak 2023'te kesti. Valve, bu işletim sistemine sahip bilgisayarların internete bağlıyken kötü amaçlı yazılımlara ve yaması çıkmayacak diğer açıklara gebe olduğunu belirtti. Olası kötü amaçlı yazılımların bilgisayarın, Steam'in ve oyunların kötü çalışmasına veya çökmesine neden olacabileceğini hatırlattı.

Kaynak: Valve
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...