Tgrt Haber

Samsung Galaxy S24 Ultra önemli bir aşamayı daha geçti

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Mysmartprice.com
28 Kasım 2023 12:32 - Güncelleme : 28 Kasım 2023 12:32
Samsung Galaxy S24 Ultra sızdırılan görüntüsü

Samsung Galaxy S24 Ultra, tanıtılacağı tarihe az bir zaman kala önemli bir sertifikayı daha aldı. Akıllı telefonun ismi ve model numarası kesinleşti.

Samsung Galaxy S24 Ultra sızdırılan görüntüsü

Samsung​, 2024 yılında tanıtmayı planladığı Galaxy S24 serisi için geri sayıma geçmiş durumda. Güney Koreli teknoloji devi, yakın zamanda 'AI Phone' ve 'AI Smartphone' ticari markalarını tescil ettirmesiyle, akıllı telefonda gelişmiş yapay zeka​ özelliklerini kullanacağını resmen doğrulamıştı.

Serideki en yüksek modelin görüntüleri de birkaç gün önce internette sızdırıldı ve gelen haberlere göre yeni amiral gemisi, NBTC sertifikasına da kavuştu. Bu sertifikayla beraber cihazın 'Galaxy S24 Ultra' ismiyle piyasaya çıkacağı artık kesinleşti.

SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA​ UFUKTA GÖZÜKTÜ

NBTC sertifikası, amiral gemisi olarak beklenen cihazın adını "Samsung Galaxy S24 Ultra" olarak onaylıyor. Ayrıca, cihazın model numarası SM-S928B/DS ve 5G desteği sunacağı da belirtiliyor. Ancak, sertifikada bu iki detay haricinde başka teknik özelliklere dair bilgi bulunmuyor.

Daha önce ortaya çıkan çeşitli sızıntılara göre Samsıuıng S24 Ultra, 6.8 inç boyutunda WQHD+ çözünürlüklü düz bir ekran, güçlü bir Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 8GB/12GB RAM, ve 128GB/256GB depolama seçenekleri sunacak.

Akıllı telefon​ arka tarafında S23 Ultra'ya göre daha gelişmiş bir 200 Megapiksel ana kamera barındıracak. Buna 12 Megapiksel geniş açılı lens, 10 Megapiksel telefoto sensörü ve 50 Megapiksel periskop kamerası eşlik edecek. Özçekim kamerası ise 12 Megapiksel olacak.

TİTANYUM KASAYA SAHİP OLABİLİR

Ayrıca, 5,000mAh batarya ve 45W hızlı şarj desteği ile gelmesi beklenen telefonun, 3C sertifikasyonuyla da teyit edilen titanyum çerçeveyle kullanıcı karşısına çıkacağı belirtiliyor. Titanyumu ilk olarak iPhone 15 Pro ve Pro Max'te gördük, daha sonra Xiaomi 14 serisinde de karşımıza çıktı.

Samsung tarafından resmi olarak doğrulanmadı ancak iddia gerçekleşirse, S24 Ultra modelinin, titanyum çerçeve sayesinde selefine kıyasla hem daha hafif hem de daha dayanıklı olacağı değerlendiriliyor. Son olarak, tanıtım etkinliğinin 2024 Ocak ayında yapılacağı öne sürülüyor.

Kaynak: Mysmartprice.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...