Tgrt Haber

Samsung telefonlarda çileden çıkaran sorun: Son güncellemede ortaya çıktı, şikayetlerin sayısı arttı!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Sammobile
24 Kasım 2023 10:55 - Güncelleme : 24 Kasım 2023 10:57
Samsung telefonlarda çileden çıkaran sorun: Son güncellemede ortaya çıktı, şikayetlerin sayısı arttı!

Samsung telefonlar yeni güncellemenin yüklenmesinin ardından yeni bir sorunla karşı karşıya kaldı. Sorunun kaynağının One UI 6 güncellemesi olduğundan şüpheleniliyor.

Samsung​, geçtiğimiz aylardan bu yana yeni arayüz güncellemesini cihazlarına hızla ulaştırmaya çalışıyor. Yepyeni özelliklerin yanı sıra Android 14'ü de temel alan One UI 6​ arayüzüne şu an pek çok model ulaştı.

Yıl sonuna kadar orta segment ve bütçe dostu modeller de bu güncellemeyi alacak. Fakat güncellemeyi henüz yüklemeyenler şanslı olabilir. Çünkü One UI 6'nın neden olduğu düşünülen çok ciddi bir sorun var.

ONE UI 6 GÜNCELLEMESİ, AMOLED EKRANLARDA YANMA SORUNUNA NEDEN OLUYOR

Mevcut koşullarda ekranda oluşan sorunlar genellikle donanımsal oluyor. Ancak kullanıcı raporlarına göre One UI 6'yı yükleyen bazı Galaxy​ sahipleri, AMOLED ekranlarda yanma sorunlarıyla karşılaşıyor. 

Eğer siz de güncelleme sonrası bu sorunun varlığını kontrol etmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

-Durum çubuğu görünürken ekran görüntüsü alın.
-Ekranı yatay konuma ve ardından dikey konuma döndürün (öğelerin önemli sayıda piksel taşıması için bunu 5 kez yapın).
-Ekran görüntüsünü Samsung Galeri'de açın.

Samsung telefonlarda çileden çıkaran sorun: Son güncellemede ortaya çıktı, şikayetlerin sayısı arttı!

Yukarıda soldaki ekran görüntüsünde One UI 5.0 yüklü Galaxy Note 20 Ultra modeli var. Durum çubuğundan da görüldüğü üzere ögelerin piksel bakımından bulanık olduğunu görebilmek mümkün. Sağda ise One UI 6 yüklü S23 Ultra var. Ancak Note 20 Ultra'daki Pixel kaydırma bu sürümde doğru çalışmadığı için ekranda kayma sorunu yaşanıyor. Ancak sorun yazımla ilgili olduğu için Samsung bunu yakında çözecektir.

Kaynak: Sammobile

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...