Tgrt Haber

Samsung Türkiye’den deprem sonrası açıklama

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
10 Şubat 2023 15:52 - Güncelleme : 10 Şubat 2023 16:02
Samsung Türkiye’den deprem sonrası açıklama

Ülkemizde meydana gelen deprem sonrası yardımların ardı arkası kesilmiyor. Yüzlerce şirket depremzedeler için maddi manevi destek vereceğini açıklarken, bir yardım da Samsung’dan geldi.

Türkiye’de yaşanan asrın felaketinde arama kurtarma çalışmaları dört bir yandan devam ediyor. Dünyanın hemen hemen her yerinden maddi manevi destek gelirken, teknoloji devleri de yaşanan felaket sonrasında Türkiye​ için önemli destekler sağlıyor.

Apple​ CEO’su Tim Cook depremzedeler için taziye mesajını iletirken, ülkemize maddi olarak yardım sağlanacağını da duyurdu. Kısa süre önce bir açıklama da Samsung​ cephesinden geldi. Güney Kore merkezli teknoloji devi, Türkiye’de yaşanan afet sonrası hayatını kaybedenlere başsağlığı dilerken, maddi ve manevi yardım sağlanacağını da açıkladı.

SAMSUNG’DAN 3 MİLYON DOLARLIK DESTEK

Türkiye için taziye mesajlarını ileten Samsung, ihtiyaçların giderilmesi adına yapılacak yardımı şu ifadelerle açıkladı:

‘’ Geçmiş olsun Türkiye…

Depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz.

Bu kapsamda, ilgili kurumlarla iş birliği içinde deprem​ bölgesindeki ihtiyaçların giderilmesine destek vermek amacıyla 3 Milyon Dolar tutarında bir bağış yapıyoruz. Bu bağışın 1,5 Milyon Doları nakit olarak, geri kalan 1,5 Milyon Doları ise taşınabilir şarj cihazı, tablet, beyaz eşya, portatif ultrason, geçici barınma çözümlerine ve sağlık tesislerine destek olarak kullanılacak.

Bu felaketin yaralarını birlikte saracağımıza inanıyoruz.’’

Yukarıdaki yardıma ek olarak Samsung çalışanları, Türkiye’de etkilenen bölgelerdeki insanlara yardım amaçlı gönüllü olarak bağış da toplayacak.

Samsung Türkiye’den deprem sonrası açıklama

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...