Tgrt Haber

Samsung’dan bütçe dostu telefonuna 4 yıl güncelleme sürprizi

Editör: Okan Güleş / Kaynak: androidauthority
28 Nisan 2023 16:38 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 16:42
Samsung’dan bütçe dostu telefonuna 4 yıl güncelleme sürprizi

Samsung’un güncelleme politikası yeni Galaxy A serisi model ile değişti. Koreli teknoloji devi uygun fiyatıyla karşımıza çıkan cihaz için güncelleme desteğini 4 yıl açıkladı.

Android akıllı telefon​ pazarında en uzun güncelleme sunan markaların başında Samsung​ geliyor. Özellikle amiral gemisi telefonların tamamı 4 büyük Android güncellemesi alıyor. Ayrıca destek sona erse bile önemli güvenlik açıklarında şirket destek vermeye devam ediyor.

Şimdi ise Güney Koreli teknoloji devi alışılagelmedik bir şey yaparak bütçe dostu akıllı telefonu için güncelleme desteğini dört yıl belirledi. 300 doların altında fiyatla dünyanın pek çok yerinde satışa çıkan Galaxy A24, dört yıl boyunca büyük Android güncellemelerini alacak.

ANDROİD 17’YE KADAR GÜNCELLENECEK

Bu hafta başlarında duyurulan telefon, Samsung’un dört yıllık güncelleme listesine eklendi. Samsung genelde bu politikayı üst seviye telefonlarında uygularken, zaman zaman yeni Galaxy A serisi telefonlarını da listeye ekliyor. 

Galaxy A24’ten önce Koreli üretici Galaxy A33’ü de yine dört yıllık güncelleme programına dahil etmişti. Şimdi ise benzer bir durum Galaxy A24’te yaşanıyor. 

Samsung’dan bütçe dostu telefonuna 4 yıl güncelleme sürprizi

Geçtiğimiz günlerde Android 13 tabanlı One UI 5.1 yazılımıyla çıkış yapan A24, güncelleme programına göre Android 17’ye kadar güncelleme alacak. Buna ek olarak +1 yılda güvenlik güncellemesiyle beraber cihaz toplamda beş yıl boyunca Samsung tarafından desteklenecek.

Teknik özelliklerini kısaca hatırlatırsak Galaxy A24, 6,5 inç FHD+ AMOLED ekran, MediaTek Helio G99 işlemci ve 25W hızlı şarj destekleyen 5.000 mAh pil ile karşımıza çıktı. Cihazda 6/8 GB RAM seçeneği bulunurken, buna 128 GB’a kadar dahili depolama eşlik ediyor. 

Kaynak: androidauthority
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: androidauthority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...