Tgrt Haber

Sanıldığı gibi değilmiş: WhatsApp'taki skandal hatanın sebebi belli oldu!

11 May 2023 12:57 - Güncelleme : 11 May 2023 13:02
Sanıldığı gibi değilmiş: WhatsApp'taki skandal hatanın sebebi belli oldu!

WhatsApp kapalıyken ve hiç çalışmıyorken bile arka planda telefonun mikrofonunu dinlediğinin ortaya çıkması üzerine Google'dan açıklama geldi. Şirket, Android'in Gizlilik Panosu özelliğinde kullanıcıları yanlış bilgilendiren bir hata olduğunu ve bunun kısa süre içinde düzeltileceğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp uygulamasının kapalıyken bile arka planda mikrofona erişim sağladığı ve telefonu dinlediği ortaya çıkmıştı. Bir Twitter kullanıcısı tarafından başlatılan tartışmaya Elon Musk da dahil olarak "WhatsApp'a güven olmaz" iddiasında bulunmuştu.

Özellikle Pixel ve Samsung Galaxy cihazları etkilediği ortaya çıkan sorunla ilgili olarak WhatsApp ise Android​'den kaynaklı bir hata nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini belirterek Google​'dan araştırmasını istediklerini ifade etmişti.

HATANIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Bazı kullanıcılar telefonu yeniden başlattıktan sonra sorunun çözüldüğünü iddia etse de, konuyla ilgili Google'dan beklenen açıklama geldi. ABD'li teknoloji devi, Android'in Gizlilik Panosu özelliğinde bir hata olduğunu ve bu sebeple kullanıcılara yanlış bilgilendirme yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Araştırmamıza göre, Android'de WhatsApp kullanıcılarını etkileyen bir hata Gizlilik Panosunda yanlış gizlilik göstergeleri ve bildirimlerin oluşmasına sebep oluyor. Kullanıcılar için bir düzeltme üzerinde çalışıyoruz."

https://twitter.com/foaddabiri/status/1654856617723301888

Bu arada WhatsApp, kullanıcıların telefonun mikrofonu üzerinde tam kontrole sahip olduğunu, uygulamanın yalnızca arama esnasında, sesli mesaj kaydederken ve video çekerken mikrofona eriştiğini söylüyor.

ZOOM'UN BAŞINA DA GELDİ

Benzer bir hata geçen sene Zoom'un başına da geldi. MacOS Monterey işletimi sistemini kullanan bazı kişiler, görüntülü görüşme yapmadıklarında bile Zoom'un mikrofona erişim sağladığını bildiriyorlardı. Bu hata ise uygulamaların Mac'in mikrofonunu kullandığını gösteren turuncu ikon sayesinde açığa çıkmıştı.

Ardından Zoom yayınladığı bir güncelleme ile durumu düzeltti. Google'ın da önümüzdeki süreçte Android'in Gizlilik Panosu için düzeltme yapması bekleniyor. Şirket sorunu gidermek için çalıştığını belirtse de, ne zaman güncelleme yayınlayacağını söylemedi.

Kaynak: Engadget

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: Engadget

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...