Tgrt Haber

Telefon satış rakamları açıklandı! Samsung, Apple'ı geçti

18 Nisan 2023 11:52 - Güncelleme : 18 Nisan 2023 11:54
Telefon satış rakamları açıklandı! Samsung, Apple'ı geçti

2023'ün ilk çeyreğine ilişkin küresel akıllı telefon satış rakamları raporu açıklandı. Samsung ezeli rakibi Apple'ı geride bırakırken, Çinli şirketler listedeki yerini korudu.

Singapur merkezli araştırma şirketi Canalys, 2023'ün ilk çeyreğini kapsayan 'küresel akıllı telefon​ pazar araştırması' raporunu yayınladı. Bu dönemde küresel akıllı telefon pazarının yıllık bazda yüzde 12 düşerek art arda beşinci çeyrek düşüşü kaydedildi. Samsung​ bir süredir satış liderliğini Apple​'a kaptırmışken bu çeyrekte ABD'li rakibini geçmeyi başardı.

SAMSUNG YÜZDE 22 İLE İLK SIRADA

2023'ün ilk çeyreğinde Samsung, küresel akıllı telefon satışlarının yüzde 22'sine ev sahipliği yaparak birinci oldu. Geçen yılın aynı çeyreğinde yüzde 24'lük pazar payına sahipti. Bu sene iki puanlık düşüş yaşasa da rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Aynı dönemde Apple, iPhone 14 Pro'ya yönelik yoğun talebin de etkisiyle Samsung ile arasındaki farkı büyük ölçüde kapatarak küresel akıllı telefon pazarının yüzde 21'ine ev sahipliği yaptı. 2022'nin ilk çeyreğinde yüzde 18'lik paya sahipti. Yıldan yıla 3 puanlık bir artış kaydeden şirketin bu çeyrekte Samsung ile arasında yüzde 1 fark var.

Telefon satış rakamları açıklandı! Samsung, Apple'ı geçti
Canalys'in küresel akıllı telefon pazarı raporu.

ÇİNLİ ŞİRKETLER DE LİSTEDE

Öte yandan Xiaomi​ geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 13 pazar payına sahipken, bu sene 2 puan düşüşle yüzde 11'e geriledi. BBK Electronics bünyesindeki OPPO yüzde 10 ile Xiaomi'yi takip ederken, Vivo ise yüzde 8 ile beşinci sıraya yerleşti. Canalys, ilk 5'e giremeyen 'diğer' akıllı telefon üreticilerinin ise toplam yüzde 28 pazar payına sahip olduğu bilgisini aktardı.

Canalys analistlerine göre 2023'ün ilk çeyreğinde akıllı telefon pazarında zaten bir düşüş bekleniyordu. Analist Sanyam Chaurasia, "Yerel makroekonomik koşullar, satıcıların çeşitli pazarlardaki yatırımlarını ve operasyonlarını engellemeye devam etti. Fiyat indirimlerine ve satıcılardan gelen yoğun promosyonlara rağmen, tüketici güvenini ve harcamalarını etkileyen yüksek enflasyon nedeniyle özellikle düşük kaliteli segmentte tüketici talebi durgun kaldı." dedi.

Kaynak: Canalys
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...