Tgrt Haber

Twitter (X) beğeni gizleme özelliğini kullanıma açtı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
15 Eylül 2023 11:38 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 11:38
Twitter (X) beğeni gizleme özelliğini kullanıma açtı

Sosyal medya platformu X (Twitter), beğeni gizleme özelliğini kullanıma sundu. X Premium hizmetine abone olanlara açık olan yeni özellik sayesinde beğendiğiniz gönderilerin profilinizde gözükmesini engelleyebileceksiniz.

Sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter), kullanıcılarının beğendiği gönderileri gizleyebilecekleri özelliği devreye aldığını duyurdu.

Bir süredir test aşamasındaydı ve sınırlı sayıda kişi kullanabiliyordu. Artık eski adıyla Twitter Blue olan X Premium​ hizmetine abone olan herkes, profil sayfasındaki "Beğeniler" sekmesini kaldırma imkanına sahip olacak.

PARA ÖDEYENLERE ÖZEL

Yeni özellik, Twitter ayarlarındaki "Profil özelleştirme" başlığı altında bulunuyor. Buradaki Hide likes tab (Beğeniler sekmesini gizle) butonunu aktif hale getirerek bu özelliği kullanabilirsiniz. Ayrıca size abone olanları ve mavi onay işaretini gizleyebileceğiniz diğer iki seçenek de bu bölümde yer alıyor. 

https://twitter.com/X/status/1702337349772804152

X'i ücretsiz kullanan kişiler ise bu özellikten mahrum kalacak. Elon Musk​ Twitter'ı satın aldıktan sonra, mavi onay işareti, uzun video yükleme, daha uzun karakterli gönderi paylaşma vb. birçok özelliği ücretli hale getirmişti. Beklendiği üzere beğenileri gizleme işlevi de aynı kaderi paylaştı.

X Premium, aylık 150 TL veya yıllık 1569,99 TL fiyat etiketine sahip. Yurt dışında ise aylık 8 dolara satın alınabiliyor. Bu tutarı ödeyen kullanıcılar, hizmetin tüm özelliklerine anında erişebiliyorlar.

X Premium'un öne çıkan bazı özelliklerini şöyle sıralayabiliriz:

  • Gönderilerde, cevaplarda ve aramalarda sıralama önceliği
  • Daha az reklam gösterimi
  • Gönderilere kalın ve italik yazı biçimi ekleme
  • Daha uzun video yükleme ve 1080p video hizmeti
  • 25 bin karaktere kadar gönderi oluşturma,
  • Gönderileri düzenleme
  • Gönderileri 30 dakikaya kadar 5 defa düzenleme seçeneği
  • NFT profil resmi seçeneği
  • Profilde mavi tik rozeti kazanma

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...