Tgrt Haber

Uzaya araç gönderen NASA, bir kutuyu açamadı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
18 Aralık 2023 17:29 - Güncelleme : 18 Aralık 2023 17:38
Uzaya araç gönderen NASA, bir kutuyu açamadı

NASA, yedi yıllık çaba sonucu Bennu asteroidinden getirdiği numunelerin bulunduğu kapsülü eylül ayından beri açamıyor. NASA mühendisleri, numunelere zarar vermeden kutuyu açmanın yolunu bulmak için kara kara düşünüyor...

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Dünya​'ya çarpma tehlikesi bulunan Bennu asteroidinden örnek toplamak için yedi yıl boyunca 1 milyar 15 milyon dolar harcadı.

3 YIL SONRA GERİ DÖNDÜ

Bunun için 7 yıl önce fırlatılan Osiris-Rex kapsülü, bir robotik kol yardımıyla asteroidden örnekler topladı ve Eylül ayının sonlarında Dünya'ya döndü. Osiris-Rex'in Dünya'ya dönüşü ise 3 yıl sürdü.

Kapsül gezegenimize döner dönmez, topladığı toz ve kaya parçaları örneklerini incelemek için NASA​ çalışmaların startını verdi, ancak hiç beklenmedik bir problemle karşı karşıya kalındı.

KUTU AÇILAMIYOR

İçinde örneklerin bulunduğu kutu açılamıyor. Bilim insanları da, kutudan sızan toz zerreciklerini inceleyerek asteroidin yapısı hakkında bilgi edinmeye çalışıyor.

Dört milyar kilometre yol kat eden kutunun ne zaman açılacağı ise bilinmiyor. NASA mühendisleri de içerideki örneğe zarar vermeden kapsülü açmak için çalışıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...