WhatsApp Web için ekran kilidi özelliği devreye alındı: Nasıl kullanılır?
WhatsApp kullanıcılarının bilgisayardan mesajlaşmak için tercih ettiği WhatsApp Web uygulamasına ekran kilidi özelliği gelecek.
Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp'ın Android ve iPhone akıllı telefonlardaki sürümlerinde bulunan ekran kilidi özelliğinin WhatsApp Web platformuna da geleceği ortaya çıktı.
WABetaInfo'nun haberine göre, test aşamasındaki yeni özellik sayesinde kullanıcılar, WhatsApp Web uygulamasının açılışına yazılı veya sayısal bir parola koyabilecekler. Bu sayede hem mesajlarınızın hem de sesli / görüntülü arama geçmişinizin başka kişilerce görülmesini engelleyebileceksiniz.
Ekran kilidi özelliği WhatsApp'ın mobil uygulamalarında da bulunuyor fakat, kullanıcılar tercihe bağlı olarak parmak izi veya yüz tanıma yöntemini de seçebiliyorlar. Mobil uygulamadan farklı olarak, WhatsApp Web sürümünde yalnızca 'parola' seçeneği bulunacak.
Apple MacBook Pro dahil olmak üzere bazı Windows ve Mac cihazlarda parmak izi özelliği mevcut. Yani bilgisayarların işletim sistemleri teorik olarak bu sisteme yönelik destek sunuyor, fakat buna rağmen WhatsApp Web'e giriş sırasında parmak izi özelliği aktif edilemiyor. En azından şu an için mümkün değil.
Bununla birlikte WhatsApp Web'e ekran kilidi koymak için, Ayarlar >Gizlilik > Ekran Kilidi (Screen Lock) seçeneğini açmanız yeterli. Bunu yaptıktan sonra WhatsApp, sizden unutmayacağınız bir şifre belirlemenizi isteyecek ve bu şifreyi, WhatsApp Web'i her açtığınızda girmek zorunda kalacaksınız.
ŞİFRE UNUTULURSA NE OLACAK?
Peki şifre unutulduğunda ne olacak? Meta bu konuda da kullanıcılarına kolaylık sağlıyor. Eğer WhatsApp Web için belirlediğiniz ekran kilidi şifresini unutursanız, 'Log Out (Çıkış Yap)' butonuna tıklayarak uygulamadan geçici olarak çıkıyorsunuz. Ardından tekrar QR kodunu okutarak giriş yapmanız gerekiyor.
Bunu yaptığınızda ekran kilidi devre dışı kalıyor ve yeniden Gizlilik bölümüne girerek aktif etmeniz gerekiyor. Öte yandan yeni özelliğin WhatsApp Web beta sürümünü kullananlara açık olduğunu da belirtelim. Genel kullanıma ne zaman sunulacağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor.
Kaynak: WABetaInfo
Derleyen: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan