Tgrt Haber

WhatsApp yurt dışı arama kapatma! WhatsApp yabancı numara arıyor sorunu çözümü

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT HABER
04 Ağustos 2023 16:22 - Güncelleme : 04 Ağustos 2023 16:24
WhatsApp yurt dışı arama kapatma! WhatsApp yabancı numara arıyor sorunu çözümü

WhatsApp kullanıcıları son zamanlarda çok sayıda yurt dışı merkezli yabancı numara tarafından rahatsız edilmeye başladıklarını bildirdi. Peki WhatsApp yurt dışı arama nasıl kapatılır? WhatsApp'ta yabancı numaralardan gelen arama ve mesajlar nasıl engellenir?

Günümüzde iletişim teknolojilerinin hızla gelişmesiyle birlikte, farklı ülkelerden gelen aramaları almak artık sıradan bir durum haline geldi. Ancak, son zamanlarda bazı WhatsApp​ kullanıcıları, özellikle Endonezya ve Hindistan gibi ülkelerdeki yabancı numaralar tarafından rahatsız edildiklerini söylüyor.

Problemi belirtmek için şikayet platformlarına uğrayan kullanıcılar, bu numaralar tarafından birçok kez arandıklarını hatta "Selam, nasılsın?" tarzında mesajlar aldıklarını raporladı. Paylaşılan verilere göre, WhatsApp yabancı numara arıyor sorunu ile ilgili 1 yılda şikayet artış oranı yüzde 1001'e ulaştı.

Peki WhatsApp yurt dışı arama​ kapatma mümkün mü? WhatsApp'ta yabancı numaralar nasıl engellenir? Rehberimizde bu konuyu enine boyuna inceledik.

WHATSAPP YURT DIŞI ARAMA KAPATMA

WhatsApp Arama özelliği yerel yönetmelikler nedeniyle bazı ülkelerde kullanılamıyor. Dolayısıyla bu ülkelerden birinde yaşayan kullanıcılar, arama yapamadıkları gibi başka ülkelerden gelen aramaları da alamıyorlar. Fakat Türkiye bu ülkelerden olmadığı için, WhatsApp yurt dışı arama özelliği ülkemizde kullanılabiliyor.

WhatsApp yurt dışı arama kapatma! WhatsApp yabancı numara arıyor sorunu çözümü

Peki WhatsApp, yurt dışından gelen arama ve mesajı engelleme​ olanağı sağlıyor mu? Bu sorunun cevabı maalesef, hayır. Direkt olarak yurt dışı aramaları tamamen kapatamazsınız. Ancak iyi haber şu ki, sessize alabilir ve böylece rahatsız edilmekten birazcık da olsa kurtulabilirsiniz.

Bilinmeyen kullanıcıları sessize alma özelliği sayesinde, WhatsApp yurt dışı aramaları kapatamayabilirsiniz ama en azından susturabilirsiniz. Bu fonksiyon sayesinde, daha önce iletişim kurmadığınız ve rehberinizde kayıtlı olmayan kişiler sizi aradıklarında bildirim gelmeyecektir.

Android ve iPhone'da yabancı numaraları sessize almak için:

  • Ayarlar > Gizlilik’e dokunun.
  • Aramalar’a dokunun.
  • Anahtarı açık veya kapalı konuma getirin.

WHATSAPP YABANCI NUMARA ARIYOR, NASIL KURTULURUM?

WhatsApp, yurt dışı arama kapatma özelliğini doğrudan sunmadığı için, yabancı numaraları engellemekten başka bir çare kalmıyor. Sizi defalarca kez arayan bir numarayı engellerseniz artık sizinle iletişim kuramayacağı için, "WhatsApp yabancı numara arıyor" derdinden de kurtulmuş olursunuz.

Yabancı numaralardan gelen aramaları engelleme:

  • WhatsApp uygulamasını açın.
  • Arama sekmesine gidin.
  • Arama geçmişinizde rahatsızlık veren numarayı bulun.
  • Numarayı seçin ve "Engelle" seçeneğine dokunun.

BU NUMARALAR NEDEN ARIYOR?

Sizler de yabancı bir numara tarafından arandıysanız, arayan kişinin çaldırıp kapattığını görmüşsünüzdür. Geri dönüş yaptığınızda ise cevap alamayacaksınızdır.

Bu tarz kişilerin amacı genellikle dolandırıcılık oluyor. Örneğin size evden çalışarak günlük 3000-5000 TL arası bir meblağ kazanma fırsatı sunduklarını iddia ediyorlar. Siz de buna inanıp dediklerini yapmaya kalkarsanız, paranızı onlara kaptırabilirsiniz. Yabancı bir numaradan mesaj​ ve arama aldığınızda (tanıdığınız birisi değilse) direkt olarak engelleyin ve silin.

Hazırlayan: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...