Tgrt Haber

WhatsApp'ta yeni dönem: Artık 15 dakikada düzenleyebileceksiniz

23 May 2023 09:58 - Güncelleme : 23 May 2023 11:42
WhatsApp'ta yeni dönem: Artık 15 dakikada düzenleyebileceksiniz

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcısı bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp heyecan verici bir güncellemeyle karşımıza çıktı. Şirket kullanıcıların yanlış yazılmış mesajları düzenlemelerine artık izin veriyor.

WhatsApp​ mesajlaşma deneyimini daha da geliştirmeye devam ediyor. Şirket bugün kullanıcıları için heyecan verici bir güncellemeyi duyurdu.

WhatsApp'ın yeni güncellemesiyle birlikte, kullanıcılar artık gönderdikleri mesajları 15 dakika içerisinde düzenleme imkanına sahip olacaklar. Bu, hatalı yazılan veya yanlış anlaşılabilecek mesajların düzeltilmesi için büyük bir kolaylık sağlayacak.

15 DAKİKA İÇİNDE DÜZENLENEBİLECEK

Yeni özellik sayesinde kullanıcılar, gönderdikleri bir mesajın üzerine tıklayıp "Düzenle (Edit)" butonuna basarak hızlıca düzeltme yapabilecekler. Düzenleme işlemi gerçekleştikten sonra, mesajın orijinal hali yerine düzeltilmiş versiyonu karşı tarafa iletilmiş olacak.

Bu güncelleme, WhatsApp'ın kullanıcı deneyimini daha da iyileştirmeyi hedeflediğini gösteriyor. Özellikle iş veya kişisel iletişimde sıkça kullanılan uygulama, yanlışlıkla gönderilen mesajların düzeltilmesini sağlayarak kullanıcıların iletişimini daha etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olacak.

WhatsApp'ta yeni dönem: Artık 15 dakikada düzenleyebileceksiniz

WhatsApp'ın mesaj düzenleme​ özelliği, 15 dakikalık bir süre sınırlamasına tabi tutulmuş olsa da, bu özelliğin kullanıcıların günlük iletişim ihtiyaçlarını karşılamada önemli bir adım olduğu söylenebilir. Kullanıcıların geri almak istedikleri mesajları düzenleme imkanı sayesinde iletişim hatalarının minimize edilmesi ve daha akıcı bir sohbet deneyimi sağlanması hedefleniyor.

WhatsApp daha önce herkesten sil özelliğinin de süresini birkaç dakika ile sınırlamıştı. Daha sonra bu süre uzatılarak daha fazla esneklik sağlandı. Kullanıcılar şu anda mesajı gönderdikten sonra tam 1 saat boyunca o mesajı geri alabiliyorlar.

Bu bağlamda mesaj düzenleme özelliğinin de süresi önümüzdeki süreçte uzayabilir.

Bu arada düzenlenmiş mesajların yanında 'düzenlendi' ibaresi görünecek. Böylece sohbetteki kişiler mesajın gönderici tarafından düzenlendiğini anlayabilecek. Ayrıca WhatsApp'ın açıklamasına göre düzenlenmiş mesajlar da uçtan uca şifreleme özelliğiyle korunacak.

İOS VE ANDROİD'DE KULLANIMA SUNULDU

WhatsApp kullanıcıların iOS ve Android cihazlarında güncelleme yaparak bu özellikten faydalanabileceklerini belirtti. Güncelleme bugünden itibaren global olarak kullanıma sunuldu. Ancak bütün kullanıcılara ulaşması biraz zaman alacak.

Kaynak: WhatsApp Blog

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: WhatsApp
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...