Tgrt Haber

X (Twitter) sesli ve görüntülü görüşme özelliğini başlattı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge, Engadget,
26 Ekim 2023 11:54 - Güncelleme : 19 Ocak 2024 15:38
X (Twitter) sesli ve görüntülü görüşme özelliğini başlattı

Elon Musk, X platformunu bir "süper uygulama"ya dönüştürme hedefine bir adım daha yaklaştı. Uygulamaya sesli ve görüntülü görüşme özelliği bugünden itibaren eklendi.

Sosyal medya platformu X, sesli ve görüntülü arama özelliğini yayınladı. Bazı kullanıcılar uygulamayı açtıklarında "Sesli ve görüntülü aramalar burada!" şeklinde bir bildirim almaya başladı. DM ayarlarında bulunan "Enable audio and video calling" bölümü üzerinden kolayca etkinleştirilebiliyor.

Kullanıcılar kimlerin kendilerini arayabileceğini özgürce belirleyebiliyorlar. Sunulan seçenekler arasında adres defterindeki kişiler, takip edilen kullanıcılar, doğrulanmış kullanıcılar veya herkes gibi farklı opsiyonlar bulunuyor.

TELEFON NUMARASINA GEREK YOK

Arama başlatmak için, birisiyle bir özel mesaj (DM) açabilir ve ardından ekranın sağ üst köşesindeki telefon simgesini seçerek sesli veya görüntülü çağrı yapabilirsiniz. Musk, bu özelliğin iOS, Android, Mac ve PC'de kullanılabilir olacağını ve telefon numarasına ihtiyaç duyulmayacağını açıkladı.

Şu anda aramaların dünya genelinde kullanıma sunulup sunulmadığı veya Premium abonelerinin erişimine açık olup olmadığı da henüz belli değil. Daha önce X'in kaynak kodlarında, bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların 'X Premium' hizmetine kaydolmaları gerektireceğine dair işaretler bulunmuştu.

X (Twitter) sesli ve görüntülü görüşme özelliğini başlattı

Sesli ve görüntülü arama özelliği Elon Musk​'un X'i bir "süper uygulama" haline sokma vizyonu kapsamında attığı adımlardan bir tanesi oldu.

Superapp yani süper uygulama ödemelerden alışverişe, resmi işlemlerden sosyal mesajlaşmaya kadar aynı anda birçok işlemin tek bir yerde yapılmasını sağlayan platformlara deniyor. Çin'deki WeChat'i, Hindistan'daki PayTM'i bunlara örnek olarak gösterebiliriz.

Ancak WeChat ve PayTM yalnızca ait olduğu ülkelerde kullanılabiliyor, Elon Musk ise X'i dünya genelinde bir süper uygulamaya çevirmeye çalışıyor. Tabii bu o kadar da kolay olmayacak. Çünkü her ülkenin düzenleme kurumlarından yasal onay alması gerekecek ki bu da zorlu bir süreç demek.

Bu arada X, Yeni Zelanda ve Filipinler'de yeni üye olan kullanıcılara yönelik yıllık 1 dolarlık abonelik planı başlattı. Gönderi paylaşmak, beğenmek ve yorum yapmak gibi özellikler sadece üyelere açık olacak, abone olmayanlarsa sadece gönderileri görüntüleyebilecekler.

Kaynak: The Verge, Engadget,
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...