Tgrt Haber

Xiaomi hızlı davrandı: MIUI 15 güncellemesi ortaya çıktı, beklenenden erken gelebilir

Editör: Okan Güleş / Kaynak: notebookcheck
05 Temmuz 2023 11:03 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 11:06
Xiaomi hızlı davrandı: MIUI 15 güncellemesi ortaya çıktı, beklenenden erken gelebilir

Son olarak MIUI 14 arayüzünü piyasaya süren Xiaomi, odağını MIUI 15’e çevirdi ve beklenen ilk bilgiler de geldi.

Xiaomi​, bu yıl içerisinde arayüz güncellemesi olan MIUI 14’ü piyasaya sürdü. Bu güncellemenin dağıtımı henüz tamamlanmaz iken, Çinli firmanın bir sonraki arayüz güncellemesine ilişkin ilk bilgiler ufukta görüldü.

Notebookcheck’in haberine göre MIUI 15 Alpha sürümü, yani ilk sürümü şirketin sunucularında ortaya çıktı. Bu gelişme, MIUI 15’i bekleyenler için de erken bir sürpriz olacağını işaret ediyor.

MIUI 15 BEKLENENDEN ERKEN GELECEK

Sızdırılan görüntülere göre MIUI 15, 22 Mayıs tarihinde geliştirilmeye başlandı. Dolayısıyla bu arayüz güncellemesinin iki Android işletim sistemine dayanması bekleniyor. Android 13​ ve Android 14​ olması muhtemel.

Xiaomi hızlı davrandı: MIUI 15 güncellemesi ortaya çıktı, beklenenden erken gelebilir

MIUI 15’e dönersek bu güncelleme, Mi Code'a göre (Xiaomi tarafından alıntılanan), test sunucusunda tespit edilen sürümler 23.5.22 ve 23.7.2 olarak etiketlenmiş. Bu sayılar, güncellemenin 22 Mayıs’ta geliştirilmeye başlandığını gösteriyor ve henüz çok yeni sayılır.

Diğer yandan piyasada bulunan MIUI 14​ arayüzü ise, Aralık 2022’de piyasaya çıktı. Bu arayüz ise hem Android 12  hem de Android 13’e dayanıyor. Bu yüzden eski işletim sistemine sahip telefonlarda MIUI 15’i de görmek mümkün olabilir.

Kaynak: Notebookcheck.com
Derleme: tgrthaber.com.tr

Kaynak: notebookcheck
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...