Tgrt Haber

Xiaomi'den çarpıcı hamle: MIUI 15 gidiyor, 'MiOS' geliyor! İşte ilk alacak model

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Gizmochina
09 Ekim 2023 13:50 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 13:54
Xiaomi'den çarpıcı hamle: MIUI 15 gidiyor, 'MiOS' geliyor! İşte ilk alacak model

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin, uzun süre kullanılan MIUI kullanıcı arayüzünü MIUI 14 ile sonlandırarak MiOS adını taşıyan yeni bir arayüze geçiş yapma planları gündemde. Hatta yeni güncellemeyi ilk alacak model de belli oldu.

Çinli teknoloji devi Xiaomi​ akıllı telefonlarında ve tabletlerinde yıllardır "MIUI" yazılımını kullanıyor. Fakat gelen son haberler, bu durumun çok yakında değişeceğini ve MIUI​ devrinin artık kapanacağını gösteriyor.

"Digital Chat Station" isimli bir kaynak tarafından paylaşılana göre MIUI 14​, MIUI serisinin son versiyonu olacak. Yani uzun bir süredir beklenen MIUI 15 güncellemesi hiç gelmeyecek. Bunun yerine şirket, kullanıcılarının şikayet ettiği performans sorunlarından arındırılmış başka bir arayüzü yayınlayacak.

XİAOMİ 14​ İLE 'MİOS' KAPILARINI AÇABİLİR

MiOS olarak isimlendirilmesi beklenen yeni kullanıcı arayüzü MIUI 15 güncellemesinin yerine geçecek. Ve ilk olarak Xiaomi 14 ile Xiaomi 14 Pro modellerinde kullanılması bekleniyor. Yeni akıllı telefonların Ekim ayı sonunda tanıtılacağını düşünürsek, MiOS kısa bir süre sonra karşımıza çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde Xiaomi'nin MiOS güncellemesinin web sitesi için "mios.cn" alan adını tescil ettirdiği ortaya çıktı. Şu anda adrese girmeye çalışıldığında "403 Forbidden" uyarısı beliriyor. Bu hata genellikle izin olmayan ya da yasaklanmış bir siteye ulaşmaya çalışıldığında ortaya çıkar.

XİAOMİ MİOS ALACAK TELEFONLAR HANGİLERİ?

İddialara göre Xiaomi MiOS güncellemesi, Xiaomi 14 ve Xiaomi 13 dahil olmak üzere markanın güncel akıllı telefonlarının hepsini destekleyecek. Ve bunlarla da kalmayıp, geriye dönük eski modellere de sunulacağı tahmin ediliyor. Ancak MiOS alacak telefon ve tabletler için resmi bir liste henüz bulunmuyor.

Bununla birlikte, MiOS güncellemesi MIUI 15'in yerine geçeceğinden, MIUI 15 ile uyumlu cihazların hepsi olmasa bile büyük bir kısmı MiOS sürümünü de alabilir. Konuyla ilgili tüm detaylar, Xiaomi 14 akıllı telefon serisinin tanıtım lansmanı sıraısnda belli olacak.

Kaynak: Gizmochina
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...