Tgrt Haber

Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Apple, iPhone'da yapılmaması gerekenleri tek tek sıraladı

19 Şubat 2024 15:44 - Güncelleme : 19 Şubat 2024 15:44
Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Apple, iPhone'da yapılmaması gerekenleri tek tek sıraladı

Sağır sultanın bile duyduğu yaygın bir inanışa göre, suya düşen telefonu hiç bekletmeden pirince yatırarak kurutmak gerekiyor. ABD'li teknoloji devi Apple ise bu yöntemi kullanıcılarına tavsiye etmediğini açıkladı.

Apple​ internet sitesindeki "iPhone'unuzda sıvı algılama uyarısı görüyorsanız" başlıklı web sayfasında iPhone​ XS, iPhone XS Max, iPhone XR veya sonraki model cihazlara Lightning veya USB-C kablosu ya da aksesuar takarken bağlayıcıda sıvı varsa iPhone'un kullanıcıları uyaracağını belirtti.

iPhone veya aksesuar ıslak olduğunda kabloyu iPhone'dan, kablonun diğer ucunun ise güç adaptöründen ya da aksesuardan çıkarılması gerektiğini işaret eden Apple, telefon ve aksesuar tamamen kuruyana kadar kablonun tekrar takılmaması gerektiğinin altını çizdi.

SUYA DÜŞEN İPHONE NASIL KURUTULUR?

Şirket, kullanıcılara ıslanan iPhone'larını nasıl kurutabileceklerini dört maddede sıraladı:

  • iPhone'unuzu bağlayıcısı aşağı bakacak şekilde hafifçe elinize vurarak fazla sıvının akmasını sağlayın. iPhone'unuzu hava akımı olan kuru bir yerde bırakın.
  • En az 30 dakika bekledikten sonra Lightning veya USB-C kablosuyla şarj etmeyi veya bir aksesuar bağlamayı deneyin.
  • Uyarıyı tekrar görürseniz bağlayıcıda veya kablonuzdaki iğnelerin altında hâlâ sıvı var demektir. iPhone'unuzu hava akımı olan kuru bir yerde bir gün kadar tutun. Bu süre boyunca bir aksesuarı şarj etmeyi veya bağlamayı tekrar deneyebilirsiniz. Aygıtın tamamen kuruması 24 saati bulabilir.
  • Telefonunuz kurumasına rağmen hâlâ şarj olmuyorsa kabloyu adaptörden çıkarın ve adaptörü (mümkünse) duvardan sökün ve yeniden bağlayın.

Yıllardır yanlış biliyormuşuz! Apple, iPhone'da yapılmaması gerekenleri tek tek sıraladı - 1. Resim

"TELEFONU PİRİNCE YATIRMAYIN"

Apple, aynı web sayfasındaki "Yapmamanız gereken birkaç şey" başlığı altında ise, kullanıcılara iPhone'larını harici bir ısı kaynağı veya basınçlı hava kullanarak kurutmamalarını söyledi. Aynı zamanda "bağlayıcısının içine pamuklu çubuk veya kağıt havlu gibi yabancı maddeler sokmayın" uyarında bulundu.

Şirket bilinen yaygın inanışın aksine ıslanmış iPhone'un pirinç dolu bir torbaya konmaması gerektiğini vurguladı, "Aksi takdirde küçük pirinç parçacıkları iPhone'unuza hasar verebilir." ifadesini kullandı.

iPhone'u veya aksesuarı ıslak olmamasına rağmen ekranda "sıvı algılama" uyarısıyla karşılaştığını düşünenlere ise "Belirli bir kabloyu veya aksesuarı her taktığınızda bu uyarıyı görüyorsanız söz konusu kablo ya da aksesuar hasar görmüş olabilir. Üreticiyle irtibat kurun." bilgisini verdi.

Kaynak: Apple

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...