Tgrt Haber

YouTube reklam engelleyici yasağını devreye aldı: Artık para vermeyene video yok

01 Kasım 2023 11:31 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 11:31
YouTube reklam engelleyici yasağını devreye aldı: Artık para vermeyene video yok

Popüler video paylaşım sitesi YouTube reklam engelleyici yasağını küresel çapta uygulamaya başladı. Artık YouTube Premium'a abone olmayan veya reklamlara izin vermeyen kullanıcılar platformu kullanamayacak.

YouTubereklam engelleyici yazılımlarını dünya genelinde yasaklamaya başladı. Bu özelliği Mayıs ayından beri sınırlı sayıda ülkede test ediyordu, iki hafta önce de Türkiye​'de devreye almıştı.

Test aşaması bitti ve reklam engelleyici kullanmak resmen yasaklandı. Gelişmeyi YouTube sözcüsü Christopher Lawton duyurdu. Lawton yaptığı açıklamada, 'reklam engelleme' yazılımlarını artık YouTube'un hizmet şartlarının ihlali olarak değerlendirdiklerini belirterek şöyle dedi:

"Reklamlar, küresel olarak çeşitli içerik oluşturucu ekosistemini desteklerken, milyarlarca izleyicinin YouTube'daki en sevdiği içeriklere erişmesine izin verir."

REKLAM ENGELLEYİCİ KULLANANA İKİ SEÇENEK

Bugünden itibaren YouTube, reklam engelleyici kullanan kullanıcılarının video izlemesine izin vermeyecek. Ya uygulamayı kapatmalarını ya da YouTube Premium​ hizmetine abone olmalarını isteyecek.

YouTube reklam engelleyici yasağını devreye aldı: Artık para vermeyene video yok

Reklam engelleyiciyi tamamen kapatmak istemeyen kullanıcılar, uygulamanın ayarlarındaki 'Beyaz liste (Whitelist)' kısmına youtube.com adresini yazarak, engellemenin spesifik olarak YouTube'da kalkmasını sağlayabilir. Böylece diğer sitelerdeki reklamlar engellenmeye devam ederken, YouTube bundan etkilenmez.

Bununla birlikte, YouTube Premium aboneliği bulunan kullanıcılar reklam engelleyici açıkken platforma girdiklerinde yasağa tabi tutulmayacak. Çünkü Premium, reklamları zaten otomatik olarak kaldırıyor ve dolayısıyla da engellenecek bir öğe kalmamış oluyor.

Şirketin kararı siteyi hem bedava kullanan hem de reklamlara izin vermeyenleri kapsıyor. Bu arada YouTube Premium hizmetinde 'Müzik Premium' uygulaması, video indirme seçeneği ve arka planda oynatma özellği olduğunu da belirtmekte fayda var. Firma, sadece 'reklam engelleme' özelliği bulunan 'YouTube Premium Lite' özelliğini geçtiğimiz günlerde kapatmıştı.

Kaynak: GSMArena
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...