Tgrt Haber

YouTube'da reklamları atlamanın yeni yolu: Google engelledi ama çare tükenmedi...

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
23 Ekim 2023 16:57 - Güncelleme : 23 Ekim 2023 16:59
YouTube'da reklamları atlamanın yeni yolu: Google engelledi ama çare tükenmedi...

Geçtiğimiz günlerde Google, video hizmeti YouTube için reklam engelleyicileri engellemeye başlamıştı. Dört bir yandan kullanıcıların reklam engelleyicisine sınırlama getirilirken bu kez de başka çözüm bulundu.

Google​, kullanıcıları premium hizmete geçirmek için YouTube​'da reklam engelleyicileri engellemeye başladı. Son birkaç aydır testleri gerçekleşen bu sınırlama tüm dünyada aktif olarak devreye alındı.

Kullanıcılar artık reklam engelleyici ile YouTube'da gezindiğinde otomatik olarak hizmeti kullanması sınırlandırılıyor. Devam edilebilmesi için de reklam engelleyiciyi kapatma uyarısı yapılıyor. Google çareyi bu şekilde bulurken kullanıcılar da Google'ın açığını bularak bu sınırlamayı atlamayı başardı.

YOTUBE'IN REKLAM ENGELLEYİCİSİNE YENİ YÖNTEM

X (eski Twitter) sosyal ağından @endermanch adlı kullanıcı tarafından bildirildiği üzere, tarayıcıda video izlerken YouTube reklamlarını engelleyen can sıkıcı açılır pencereleri atlamanın bir yolu bulundu.

Uzmanların açıkladığı gibi, Chrome tarayıcısı, bir sitenin kendisine erişmek için hangi tarayıcı ve cihazın kullanıldığını belirlemesine olanak tanıyan bir HTTP başlığı olan kullanıcı aracısı gibi ayar değişme özelliklerine sahip. Yani Google'ın sınırlamasını bu yöntemle aşabilmek mümkün. Peki bunun için ne yapmak gerekiyor? YouTube reklam engelleme sınırlandırılması nasıl kaldırılır?

YouTube'da reklamları atlamanın yeni yolu: Google engelledi ama çare tükenmedi...

Bu yöntem ile parametreleri Windows Phone'a çevirdiğinizde uyarı içeren YouTube açılır penceresi ortadan kalkmış oluyor. Yani videoları tekrardan reklam engelleyici ile izleyebilirsiniz. Bunun için buraya tıklayarak indireceğiniz eklenti ile Windows Phone'a geçiş yapabilirsiniz. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...