Tgrt Haber

YouTube sağlık temizliği başlattı: Binlerce videoya kanser tırpanı

15 Ağustos 2023 21:10 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 23:32
YouTube sağlık temizliği başlattı: Binlerce videoya kanser tırpanı

YouTube, kanser hastalığı ile olarak, izleyicileri yanıltıcı tedavi yöntemlerine teşvik eden veya profesyonel tıbbi tedavilerden caydıran içerikleri kaldıracağını açıkladı.

Pandemi döneminde Koronavirüs​'ün varlığı ve aşılar ile ilgili yanıltıcı içerikleri kaldıran YouTube​, Tıbbi Yanlış Bilgi Yönergesini kanser​ hastalığını da içerecek şekilde genişlettiğini duyurdu.

Şirket bugün paylaştığı blog yazısında, kanserin dünya genelinde en çok ölüm riski taşıyan hastalıklardan biri olduğunu kaydederken, kanser hastalarının ve sevdiklerinin, teşhisle karşı karşıya kaldıklarında semptomları araştırmak ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi edinmek için internetteki kaynaklara başvurduğunu aktardı.

İzleyicilerine güvenilir sağlık otoriteleri tarafından hazırlanan içerikleri sunmak için harekete geçtiğini vurgulayan YouTube, bu kapsamda atacağı adımları üç başlık altında sıraladı:

Önleme: Belirli sağlık durumlarının önlenmesi, iletilmesi ve onaylanmış aşıların güvenliği ve etkinliği hakkında sağlık otoritesi rehberliğine aykırı içerik kaldırılacak. Örneğin, bu, hastalıkların önlenmesi için zararlı bir maddeyi teşvik eden içeriği kapsar.

Yanlış bilgilendirme: Belirli zararlı maddelerin veya uygulamaların teşvik edilmesi de dahil olmak üzere belirli sağlık koşullarına yönelik tedavilerle ilgili sağlık otoritesi rehberliğine aykırı içeriğe izin verilmeyecek. Örnekler, sezyum klorürü kanser tedavisi olarak teşvik etmek gibi belirli durumlar için tıbbi yardım almak yerine kanıtlanmamış ilaçları teşvik eden içeriği içerir.

Reddetme: Belirli sağlık durumlarının varlığına itiraz eden içerikler kaldırılacak. Bu, insanların COVID-19'dan öldüğünü reddeden içeriği kapsar.

KANSER HASTALARI İÇİN EKSTRA HASSASİYET GÖSTERECEK

YouTube bugünden itibaren platformundaki, zararlı veya etkisiz olduğu kanıtlanmış kanser tedavilerini teşvik eden içeriği veya izleyicileri profesyonel tıbbi tedavi aramaktan caydıran içeriği kaldıracağını açıkladı.

Kaldırılacak videolar arasında, işe yaradığı kanıtlanmamış tedavi yöntemlerini veya sağlık yetkilileri tarafından özellikle zararlı olarak kabul edilen tedavileri teşvik eden içerikler de yer alacak. YouTube örnek olarak, sarımsağın kansere iyi geldiğini veya radyoterapi yerine C vitamini alınması gerektiği şeklinde tavsiyelerde bulunan videoları gösterdi.

Kaynak: YouTube
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...