Tgrt Haber

YouTube'dan şok karar! Videolara yeni yasak getirdi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
11 Ağustos 2023 11:27 - Güncelleme : 11 Ağustos 2023 11:28
YouTube'dan şok karar! Videolara yeni yasak getirdi

YouTube, Shorts özelliği için yeni bir karar aldı. Kullanıcıları spam içeriklerden ve kimlik avı dolandırıcılığından korumak amacıyla Shorts videolarına link eklemeyi yasaklayacağını duyurdu.

YouTube​, TikTok rakibi kısa biçimli video özelliği YouTube Shorts için yeni bir karar aldı. 31 Ağustos'tan itibaren kullanıcıların kötü amaçlı yazılımlara ve kimlik avı dolandırıcılığı gibi tehditlere maruz kalmasını önlemek için, Shorts videolarındaki tıklanabilir bağlantıları engelleyeceğini duyurdu.

Hem videonun açıklamasına eklenen hem de yorumlarında paylaşılan linkler bu karardan etkilenecek. Buna ek olarak dikey biçimde yapılan canlı yayınlardaki linkler de engellenecek. YouTube bu yorumları tamamen silmeyecek, fakat izleyiciler artık linklere doğrudan tıklayamayacaklar.

SOSYAL MEDYA LİNKLERİNİ DE ENGELLEYECEK

Shorts videolarındaki linkleri kaldırmanın yanı sıra video akışı devi, masaüstündeki kanal afişlerinden tıklanabilir sosyal medya simgelerini de kaldıracak ve bunların "yanıltıcı bağlantılar olabileceğine" dair kullanıcılara uyarıda bulunacak.

YouTube, içerik oluşturuculara web sitelerine, sosyal medya profillerine, ürün sitelerine ve platformun Topluluk Kurallarına uygun diğer bağlantılara belirgin, tıklanabilir bağlantılar yerleştirmeleri için kanal profillerinde yeni bir alan vermeyi planlıyor. Bu güncelleme 23 Ağustos'tan itibaren hem mobil hem de masaüstünde kullanıma sunulmaya başlayacak ve "abone ol" düğmesinin yakınında bulunabilir.

"DAHA GÜVENLİ YOLUNU ARAŞTIRIYORUZ"

YouTube yaptığı açıklamada, içerik oluşturucuların Shorts izleyicilerini diğer YouTube içeriklerine bağlamaları için yeni ve daha güvenli bir yol sunmayı planladığını ve bu sistemi Eylül ayının sonuna kadar hayata geçireceğini söyledi.

Bağlantıları tamamen tıklanamaz hale getirmek istemediğini belirten şirket, "Bağlantıların, içerik oluşturucuların bilgi paylaşması ve topluluklarına ürünler/markalar önermesi için önemli bir yol olduğunu biliyoruz. Bu nedenle içerik oluşturucuların içeriklerine önemli bağlantılar eklemeleri için daha güvenli yollar üzerinde aktif olarak çalışıyoruz" dedi.

YouTube, dolandırıcılar ve spamlar ile mücadele etmek için halihazırda uyguladığı bazı politikaların ve sistemlerin olumlu bir etkisi olduğunu söylüyor. Örneğin diğer kullanıcıların kimliğine bürünmesi nedeniyle kaldırılan veya başka bir şekilde kapatılan kanal sayısı, 2023'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttığını belirtiyor.

Kaynak: The Verge

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...