Tgrt Haber

YouTube'dan 'Yok artık' dedirten değişiklik!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
09 Ağustos 2023 11:03 - Güncelleme : 09 Ağustos 2023 11:04
YouTube'dan 'Yok artık' dedirten değişiklik!

YouTube video öneri sistemini değiştireceğini duyurdu. Artık izleme geçmişi kapalı olan kullanıcılara YouTube'un ana sayfasında video önerilmeyecek.

YouTube yeni bir güncelleme üzerinde çalıştığını duyurdu. Buna göre, artık izleme geçmişi kapalı olan kullanıcılar, YouTube'un ana sayfasında önerilen videoları göremeyecekler.

Geçmişinizi aktif ettiğinizde YouTube daha önce izlediğiniz içerikleri baz alarak video önerisinde bulunuyor. Fakat izleme geçmişinizi kapattığınızda ise, o an için popüler olan videoları ana sayfada gösteriyordu.

YOUTUBE VİDEO ÖNERİ SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRİYOR

Google​ bu sistemin değişeceğini ve artık izleme geçmişi kapalı olan kullanıcılara, YouTube'un ana sayfasında hiçbir video önerisinde bulunulmayacağını duyurdu. Bunun yerine Shorts​ düğmesi, arama kutusu ve sesli arama butonu ekranda gözükecek. Ekran ortasında ise, kullanıcıları izleme geçmişi ayarlarına götüren bir buton bulunacak.

YouTube'dan 'Yok artık' dedirten değişiklik!

YouTube bu değişikliği yapma sebebini şöyle açıkladı:

"Bu yeni deneyimi, hangi YouTube özelliklerinin video önerileri sağlamak için izleme geçmişine dayandığını daha net hale getirmek ve önerilere göz atmak yerine arama yapmayı tercih edenler için daha akıcı hale getirmek üzere kullanıma sunuyoruz."

Şirketin açıklamasına göre yeni sistem önümüzdeki aylarda hayata geçecek. Fakat şu anda sınırlı sayıda kullanıcı hem YouTube'un mobil uygulamasında hem de bilgisayarda yeni özelliği deneyimleyebiliyor.

YOUTUBE İZLEME GEÇMİŞİ NASIL AÇILIR / KAPATILIR?

YouTube'un mobil uygulamasındaki "Kitaplık" bölümünde bulunan "Geçmiş" seçeneğine tıklayarak izleme geçmişinizi ve arama geçmişinizi açabilir veya kapatabilirsiniz. Aynı yerdeki "Temizle" butonuna tıklayarak da daha önce izlediğiniz videoları geçmişten tamamen silebilirsiniz.

Kaynak: The Verge

Derleme: TGRT Haber / Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...