Tgrt Haber

ABD'den İsrailli bakanın Mescid-i Aksa'ya sinagog planına tepki

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Ağustos 2024 11:59 - Güncelleme : 27 Ağustos 2024 11:59
ABD'den İsrailli bakanın Mescid-i Aksa'ya sinagog planına tepki

İşgalci İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etmek gibi skandal bir açıklamada bulundu. Türkiye'den peş peşe tepki alan bakana ABD'den de tepki geldi. Ben Gvir'in sözleri provokasyon olarak nitelendirildi.

İşgalci İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir​, Doğu Kudüs​'te bulunan Mescid-i Aksa​'ya bir sinagog​ inşa etmek istediklerine yönelik skandal bir açıklamaya imza attı.

Ben Gvir'in bu sözlerine tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Mescid-i Aksa mukaddes değerimiz, gözbebeğimiz ve kırmızı çizgimizdir” ifadeleriyle Ben-Gvir'e tepki gösterdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan da Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog inşa etme yönündeki skandal planına tepki geldi.

"PROVOKASYONLAR SADECE GERİLİMİ TIRMANDIRIR"

Dikkatlerin, rehinelerin serbest bırakılması, ateşkes anlaşmasının sağlanması ve daha geniş kapsamlı bölgesel istikrar koşullarının oluşturulmasına odaklanılması gerektiğini belirten bakanlık sözcüsü, Ben-Gvir'in sözlerini provokasyon olarak değerlendirdi ve "Provokasyonlar sadece gerilimi tırmandırır" ifadesini kullandı.

ABD'den İsrailli bakanın Mescid-i Aksa'ya sinagog planına tepki - 1. Resim

ABD'nin tarihi statükonun korunmasına olan bağlılığını sürdürdüğünü dile getiren bakanlık sözcüsü, ülkesinin İsrail'in güvenliğine zarar veren ve bölgede barış ile istikrarın sağlanmasıyla çelişen tek taraflı adımlara karşı çıkmaya devam edeceğini söyledi.

AŞIRI SAĞCI BEN-GVİR NE SÖYLEMİŞTİ?

İsrail Ordu Radyosu'na konuşan Ben-Gvir, mevcut politikanın Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "ibadet etmesine izin verdiğini" ileri sürmüştü. Habere göre, "Mescid-i Aksa'ya bir sinagog inşa eder misiniz?" sorusuna Ben-Gvir, "Evet" cevabını vermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...