Tgrt Haber

İran devlet televizyonuna siber saldırın! Bize katılın ve ayağa kalkın

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2022 08:53 - Güncelleme : 09 Ekim 2022 09:02

İran devlet televizyonu Hamaney'in konuşması sırasında siber saldırıya uğradı. Bilgisayar korsanları İran lideri Hamaney’i hedef alınmış bir şekilde gösterirken ‘bize katılın ve ayağa kalkın’ yazısı görüldü. 

İran’da Mahsa Emini​ protestoları devam ediyor. Başkent Tahranbaşta olmak üzere çok sayıda kentte göstericilerin katıldığı eylemlerin yanı sıra İran devlet televizyonuna siber saldırı düzenlendi. Devlet televizyonunda sunulan haber bülteni sırasında İran lideri Ayetullah Ali Hamaney​'in konuşması yayınlanırken ekranda aninden gözaltına alındıktan sonra ölen  Mahsa Emini ile protestolar sırasında hayatını kaybettiği iddia edilen kadınların görüntülerini belirdi.

HAMANEY HEDEF ALINDI

İran lideri Hamaney’i hedef alınmış bir şekilde gösteren eylemciler ‘bize katılın ve ayağa kalkın’ yazısı atarken kısa süreli görüntülerde ‘kadın, hayat ve özgürlük’ sloganı duyuldu. Daha önce de İran yönetimine karşı siber saldırılar düzenleyen "Adalet-i Ali" adlı siber korsanlar grubu Twitter hesabından saldırıyı üstlendi.

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...