Tgrt Haber

Lübnan'dan sonra Kuveyt! "Barbie" filmine bir yasak daha!

10 Ağustos 2023 06:11 - Güncelleme : 10 Ağustos 2023 09:21
Lübnan'dan sonra Kuveyt! "Barbie" filmine bir yasak daha!

Kuveyt makamları, toplum ahlakını ve sosyal gelenekleri korumak adına gişe rekorları kıran "Barbie" ile "Talk to Me" adlı filmleri yasakladığı bildirildi.

Kuveyt​'ten tartışmalı sahneleriyle gündeme oturan ve dünyanın birçok yerinde gişe rekorları kıran "Barbie" filminin yanı ıra "Talk to Me" adlı bir başka filme yasak geldi. Kuveyt böylece Barbie​ filmine yasak koyan Lübnan​'dan sonraki ikinci ülke oldu. 

Lübnan da Barbie filminin "ahlaki ve dini" değerlere aykırı olduğu ve eş cinselliği öne çıkardığı gerekçesiyle vizyona girmeyeceğini açıklamıştı.

AA'nın ülkenin resmi haber ajansı KUNA'dan aktardığına göre, Enformasyon Bakanlığı Basın Yayın Müsteşar Yardımcısı ve Sinema Filmlerini Denetleme Komitesi Başkanı Lafi es-Sabii, Barbie ve Talk to Me filmlerinin gösterime girmeyeceğini söyledi. Komitenin toplum ahlakını ve sosyal gelenekleri koruma çabaları çerçevesinde söz konusu filmlerin vizyona girmesini yasaklandığını işaret eden Sabii sözlerini şöyle sürdürdü:

"Komite filmin vizyona girmesine izin vermeden önce, rahatsız edici sahnelerin silinmesini istiyor. Film, toplumun değerleriyle uyuşmayan bir mesaj içerdiğinde ise vizyona girmesine yasak getirilir. Bu, halkımızın değerleri ve geleneklerimizle bağdaşmayan içeriklere sahip her film için geçerlidir."

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...