Tgrt Haber

NATO Zirvesi öncesinde Litvanya'da kuş uçurtmuyor! Almanya'dan getirilen Patriot liderlere 'kalkan' oldu!

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
10 Temmuz 2023 13:40 - Güncelleme : 10 Temmuz 2023 13:46
NATO Zirvesi öncesinde Litvanya'da kuş uçurtmuyor! Almanya'dan getirilen Patriot liderlere 'kalkan' oldu!

Dünyanın yakından takip ettiği NATO Zirvesi öncesinde güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkartıldı. Başkent Vilnius da havalimanına Almanya'ya ait Patriot Hava Savunma Sistemi bataryaları yerleştirildi.

İsveç’in NATO üyelik sürecinin netlik kazanacağı kritik NATO Zirvesi’ne artık saatler kaldı. Anadolu Ajansı'nın aktardığı bilgiye göre Litvanya’nın başkenti Vilnius​'ta düzenlenecek olan kritik toplantı öncesinde peş peşe telefon görüşmeleri gerçekleştirilirken Rusya​ sınırına yaklaşık 300 kilometre mesafedeki Vilnius'taki zirve öncesi tedbirler artırıldı.

PATRİOT HAVA SİSTEMİ DEVREDE

31 üye ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının yanı sıra üyeliğe davet edilen ancak üyeliği henüz onaylanmayan İsveç​ ve Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın liderleri de katılacak. Zirve kapsamında Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Bu güvenlik önlemleri kapsamda Almanya'ya ait Patriot uzun menzilli hava savunma sistemi bataryaları, Vilnius Havalimanı'na konuşlandırıldı.

İki gün sürecek NATO Zirvesi​'nin güvenlik önlemleri çerçevesinde, 3 binden fazla Litvanya askeri de görev yapacak.

Zirvede 3 binden fazla Litvanya askeri de görev yapacak.

Tek tek araçların kontrol edildiği Litvanya'da adeta kuş uçturulmuyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...