Ali Osman Polat haberleri
Ali Osman Polat
Ali Osman Polat
28.03.2025
İki bayram arası düğün yapmanın neden uygun görülmediği, dini bayramlar arasındaki süre, Ramazan ve bayram dönemlerinde düğün yapmanın dini ve sosyal yönleri hakkında detaylı bilgiler sunduğumuz bu haberde ayrıca merak edilen sorulara da cevaplar verdik. İşte İki bayram arası düğün hakkında: gelenek, inanç ve pratik hususlar...
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Tüm Haberler
Dua, istemek demektir. Dua, Allahü Teâlâ’ya yalvararak O’ndan muradını istemek demektir. Hem Allahü Teâlâ, dua eden mümini çok sever. Dua etmeyene ise gadap eder ve dua tüm müminlerin yegane silahı olarak bilinir. İslam dininin temel direklerinden biri olan ve Hadis-i şerifte, “Dua müminin silahı, dinin de direğidir.” denilmiştir. Bu makalemizde sizler için: “Günahların affı için nasıl dua edilir, Hamd ve şükür duası, Hastanın iyileşmesi için yapılacak dualar, Kalpte imanın olması ve sabit kalması için yapılacak dua, Fitneden ve tüm kötülüklerden korunmak için yapılacak dua, Zararlardan ve vesveseden korunmak için yapılacak dua, Çarşıya sokağa çıkarken okunacak dua nelerdir?” gibi sorularınıza cevaplar bulacaksınız.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Rüyasında abdest aldığını gören kişilerin rüya tabirlerinde bunun ne anlama geldiğini merak ederek araştırıyor. Biz de bu duruma mini bir katkıda bulunmak için makalemizde; "Rüyada abdest almak ne anlama gelir, Rüyada abdest almanın anlamı, Rüyada abdesthane görmek ne anlama gelir?, Rüyada abdest bozmak ne anlama gelir?" gibi sorularınıza cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar diliyoruz.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Vücudumuzun üretemediği ancak besinlerin enerjiye dönüşümüne ve vücudun normal işlevlerini yapabilmesine yardımcı olan maddelerin tamamına vitamin diyoruz. Latince “yaşam” anlamına gelen “vita” kelimesinden türetilen vitamin, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez organik bileşenleridir. Bu makalede; “Vitamin ve mineraller, Vitamin ve minerallerin vücudumuzdaki görevleri nelerdir?, Vitamin ve mineral desteği için gerekenler nelerdir?, Dengeli beslenmede vitamin ve minerallerin faydaları, Vitamin türleri nelerdir?, Hangi besinlerde vitamin ve mineral bulunur?, Kalsiyum vücudumuzda ne işe yarar?, Hangi besinlerde kalsiyum bulunur?” gibi sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı vitamin ve mineraller ile ilgili tüm sorulara cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar, sağlıklı günler diliyoruz.
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Peribacaları, yeraltı şehirleri, bağları, bahçeleri, vadileri, kayadan oyma ev ve kiliseleri, muhteşem konakları ile ünlü Nevşehir, Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olduğu gibi, Kapadokya’nın da kalbi konumundadır. Antik dönemlerde adına, “Nissa” Osmanlı döneminde “Muşkara” Cumhuriyet döneminde ise adı Nevşehir olan ve bölge turizminin adeta atardamarı olan muhteşem kentte nerelere gidilir, nereler gezilir, neler yenilir içilir, neler yapılır gibi merak edilen konuları ele almaya çalışacağız... Sizler için hazırlamış olduğumuz bu makalede; “Nevşehir’in tarihi, Nevşehir’in turistik yerleri, Nevşehir’de gezilecek yerler, Nevşehir’de gezilecek turistik yerler, Kapadokya’da gezilecek yer ve mekanlar nereler, Nevşehir'e nasıl gidilir? Nevşehir yöresel tatları, Nevşehir yöresel yemekleri nelerdir” gibi kent hakkında öğrenmek istediğiniz tüm sorularınıza cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar diliyoruz…
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Türkiye’nin dört bir tarafı her açıdan doğal güzelliklere ev sahipliği yapıyor. Denizi, sahili, şifalı suları, şifalı çamurları, dağları, ormanları, yaylaları... Tarihi yerleri açısından da oldukça zengin olan ülkemizin bir de doğal gölleri var ki seyrine doyum olmuyor. Karantina süresi biter bitmez sevdiklerinizle tekrar huzur dolu, bir tatile çıkmak, şehir hayatına az da olsa mola vermek, doğa içinde ruhunuzu dinlendirmek isterseniz “Türkiye’nin doğal göller listesi”nin işinize yaracağını düşünüyoruz. Bu makalede; “Türkiye’nin göller listesi, Türkiye’nin en büyük gölü hangisi? Türkiye’nin en derin gölü hangisi? Salda gölü nerede? Türkiye’de kaç göl var, Tuz gölü nerede, Türkiye’de göller ve barajların listesi, Türkiye’de en çok göl olan il hangisi, Türkiye’de görülecek en güzel göller hangileri, En güzel kamp yapabileceğiniz göl kıyıları nerede” gibi sorularınıza cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar diliyoruz…
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Dünyanın en eski medeniyetlerine ev sahipliği yapmış İstanbul'un kitaplara konu olan bazı mahalle ve sokakları, aradan yüzlerce yıl geçmiş olmasına rağmen o eski dokusundan çok şey kaybetmeden ayakta kalabilmiştir. Bu makalemizde sizler için "İstanbul'un kitaplara konu olan mahalle ve sokakları, İstanbul'un gizemli mahalleleri, İstanbul'un esrarengiz mahalle ve sokakları hangi semtlerde bulunur" gibi sorulara cevaplar bulacaksınız. Keyifli okumalar diliyoruz...
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Uzun süredir karantina altında tutulan çocuklar bugün 4 saatlik izinle dışarı çıkıp stres attılar. Ancak süreç henüz bitmediği için karantina altında sıkılan çocukların aileleri ile birlikte oynayabileceği yeni bir oyun önerimiz olacak. Oyunun amacı çocuklara iyi olanı sevdirmek, kötü olandan vazgeçirmek ve bunu bizzat ona yaptırmak... Oyunumuzun adı: "Korona Kavanozu" gelin nasıl bir oyun olduğuna hep birlikte bakalım...
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Son günlerde Koronavirüs (Covid-19) pandemisi sebebiyle insan solumun sisteminin ne denli önemli olduğu, akciğerlerimize temiz süzülmüş, nemli havanın ulaşmasını sağlamamız gerektiğini bir kez daha hatırlamış olduk. Bu makalemizde sizler için “Solunum sistemi nedir? Solunum hastalıklarına karşı ne tür önlemler almalıyız? Solunum sistemine yararlı bitkiler nelerdir? Solunum sistemini uyaran bitkiler nelerdir? Solunum sistemini rahatlatan şifalı bitkiler nelerdir? Solunum sistemini normalleştiren bitkiler nelerdir? Solunum sisteminin hastalık belirtileri nelerdir?” gibi aklınıza takılan tüm sorulara cevaplar vermeye gayret göstereceğiz. Keyifli okumalar diliyoruz...
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 pandemisi dünyada yaşayan 7.5 milyar insanı tehdit ederken tüm insanlığın yaşam biçimini ise kalıcı bir şekilde değiştirmeye devam ediyor. Tarihte pandemik hastalıklar denilen bu hastalık tür ve türevlerinin milyonlarca insanı yok ettiği, devletleri çökme noktasına getirdiği, kaos ve korku yaşattığı ise bilinen bir gerçek. Bu makalemizde dünya tarihinin seyrini değiştiren salgın hastalıkların neler olduğunu, İnsanlık tarihinin seyrini değiştiren hastalıkların nelere mâl olduğuna gelin hep birlikte bakalım. Keyifli okumalar diliyoruz…
Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş Paylaş