Tgrt Haber

Dolar ve Euro baskı altında! Gözler kritik açıklamada, ibre yukarı dönebilir

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA, TGRT Haber
16 Ağustos 2023 09:42 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 09:47
Dolar ve Euro baskı altında! Gözler kritik açıklamada, ibre yukarı dönebilir

Dünya ekonomilerinde artan enflasyon ve resesyon endişesi piyasalara negatif yansıyor. Küresel piyasalar da ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarını bekliyor. Fed'in yıl sonuna kadar bir faiz artışı daha yapabileceği ihtimalinin öne çıkması fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor. Gözler ABD tarafındaki veri akışları ve tutanaklarda olacak.

Döviz kurlarında gözler ABD​ tarafındaki veri akışına çevrildi. Küresel piyasalarda enflasyon ve resesyon endişeleri fiyatlamaları zorlaştırırken, gözler ABD’den gelecek veri akışına çevrildi. ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları da bugün açıklanacak. Dolarda baskı sürerken, euroda yatay seyir devam ediyor.

DOLAR​ KAÇ TL?

Dolar 27,0630 liradan, euro​ ise 29,5410 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da 27,0610 liradan alınan dolar 27,0630 liradan, 29,5390 liradan alınan euro ise 29,5410 liradan satılıyor. Son kapanışta dolar 27,05 liradan, euro ise 29,58 liradan satılmıştı.

FED TUTANAKLARI YATIRIMCININ ODAĞINDA OLACAK

Analistler, bugün açıklanacak Fed toplantı tutanaklarının yatırımcıların odağında olduğunu belirterek, tutanaklardan alınacak olası sinyallerin Banka'nın gelecek dönem politikalarına ışık tutabileceğini söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay yüzde 90 ihtimalle politika faizini sabit bırakacağını aktaran analistler, buna karşın Fed'in, yılın geri kalanındaki iki toplantıda alacağı kararlara yönelik belirsizliklerin güçlü kalmaya devam ettiğini ifade etti.

Ayrıca ABD'de kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in bazı ABD'li bankaların notunu düşürebileceğine dair uyarısı sonrasında banka hisselerindeki değer kaybı dikkati çekti.

GÜNCEL DÖVİZ KURLARI İÇİN TIKLAYIN 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, AA, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...