Tgrt Haber

Taksiciler yeniden zam istedi! Taksimetrede ‘yılbaşı’ beklentisi ücreti ikiye katlayacak

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT haber, Dünya
13 Aralık 2023 16:57 - Güncelleme : 13 Aralık 2023 17:04
Taksiciler yeniden zam istedi! Taksimetrede ‘yılbaşı’ beklentisi ücreti ikiye katlayacak

Taksiciler yeni yıl zammı için harekete geçti. En son ağustos ayında yapılan zamlar için bir ay önce talepte bulunan taksicilerden yeniden zam talebi geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu yılbaşında taksimetre ücretlerine yeni yılda yüzde 65 zam yapılmasını istedi.

Taksiciler yeniden zam​ için harekete geçti. En son gelen ağustos zammından sonra kasım ayında da taksimetrede artış talep eden taksiciler yeni kıla kısa bir süre kala yılbaşı zammı için yeni taleplerini açıkladı.

YENİ YILDA TAKSİMETREYE YÜZDE 65 ZAM TALEBİ

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksimetre ücretlerine yeni yılda yüzde 65 zam yapılmasını talep etti.

Tele1.com.tr’den Egehan Erkün’e konuşan Aksu, “Yüzde 65 oranında zam talebimiz var. Onun gündeme gelmesini talep ettik. Dün konuştuk yanlış anlaşılmış veya yanlış ifade edilmiş. Yüzde 100 değil yüzde 65 oranında zam talebimiz oldu.” dedi.

“TAKSİ PLAKA FİYATLARINA DÖVİZ AYARI GELSİN”

Aksu, taksi plaka fiyatlarının ise Türkiye’de yaşanan döviz artışlarıyla kıyaslanıldığında en az 20 milyon TL olması gerektiğini savundu.

Aksu, şunları söyledi: “Biz devletten bunu ihaleyle satın aldık. Açık artırmayla, kapalı zarf usulü. O tarihlerde devlete yatırdığımız para, bugünkü gayrimenkulle kıyasladığınız zaman, dolar, avro gibi döviz cinsiyle kıyasladığımız zaman en az 20 milyon TL olmalı. 20 milyonun altında olması tatmin eden bir miktar değil."

TAKSİLERE EN SON AĞUSTOSTA ZAM YAPILMIŞTI

Taksi tarifelerine son zam Ağustos 2023’te yapılmıştı. Sarı taksi mesafe ücreti kilometre başına 8,51 liradan 13,75 liraya, sarı taksi zaman tarifesi ücreti saatlik 100,80 liradan 152,73 liraya, sarı taksi indi-bindi ücreti ise 40 liradan 70 liraya çıkmıştı.

Kaynak: TGRT haber, Dünya
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...