Tgrt Haber

Galatasaray'ın toplam borcu açıklandı!

15 Mart 2023 15:24 - Güncelleme : 15 Mart 2023 18:23
Galatasaray'ın toplam borcu açıklandı!

Galatasaray başkanı Dursun Özbek mart ayı divan kurulu toplantısında sarı-kırmızılı kulübün geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda Galatasaray'ın toplam borcu da açıklandı.

Galatasaray​'ın mart ayı divan kurulu toplantısında, yönetim kurulu muhasip üyesi Levent Yaz, kulüp ile bağlı ortaklıklarına ait 31 Aralık 2022 itibarıyla düzenlenmiş yıllık mali, yönetsel ve sportif faaliyetler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Kulübün 2022 yılında 311 milyon TL zarar ettiği ifade edildi.

Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çirkin yaptığı sunumda, sarı-kırmızılıların toplam yükümlülüklerinin 5 milyar 818 milyon 247 bin TL olduğunu belirtti.

Dursun Özbek, Galatasaray'ın Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu Özhan Canaydın Salonu’nda gerçekleştirilen mart ayı divan kurulu toplantısında konuştu. 

''ZARAR ETMEYE DEVAM EDİYORUZ''

Galtasaray başkanı Dursun Özbek Galatasaray'ın an itibariyle zarar etmeye devam ettiğini ancak Mecidiyeköy projesiyle kulübün düzlüğe çıkacağını, "Kulübümüz faaliyetlerden dolayı zarar etmeye devam etmektedir. Biz tünelin ucundaki ışığı görüyoruz. Yakında kulübümüzü bu buhranlı süreçten, bu yükten kurtarmış olarak karşınıza çıkacağıma inanıyorum. Vaatlerimizin en önemlisi, Bankalar Birliği’nden çıkmaktı. 9 aylık dönemde bunun ne kadar gerekli olduğunu bir kez daha gördüm. Bizim kulübümüzün üretme kabiliyetini hızlı bir şekilde geliştirmemiz gerekiyor. Bunu da faaliyet dışı projeler üretip, gelir arttırarak sağlayabiliriz. Bankalar Birliği anlaşması bu anlamda bizim en büyük engelimiz oluyor. Elimizde Mecidiyeköy olmasaydı, burada gayrimenkul geliştirmesi yapmamış olsaydık şu anda Florya’da planladığımız adımları atmamız mümkün değildi. Hedefimiz Bankalar Birliği’nden en uygun zamanda, kulübümüzün için en faydalı olacak şekilde çıkmak. Şu anda var olan koşullarda çıkmak amacında değiliz. Florya projesinde yapacağımız geliri, bankada en uygun zamanda ve koşullarda sadece bu amaç için kullanıp bloke edeceğiz. Kulübün geleceğe bu gelirlerle yapacağız." cümleleriyle ifade etti.

FLORYA PROJESİ HEM BORCU KAPATACAK HEM YATIRIM FONU SAĞLAYACAK

Mecidiyeköy projesinin her şeyin başlangıcı olduğunu ifade eden Özbek, "Galatasaray’ın yolunu açacak, Galatasaray’ı uzun yıllara taşıyacak projelerin anası. Daha önceki yıllarda otel olarak projelendirilmişti. Rezidans yapılması satılması konusunda genel kurulda da anlatmıştım. Mecidiyeköy projesi, 186 tane rezidanstan oluşuyor. Biz yaptığımız lansmanla projenin yaklaşık yüzde 70'lik kısmını sattık. Mecidiyeköy projesi bizim çıkış noktamızın başladığı yer. Yaklaşık getirisi 1.5 milyar TL’ye varabilecek bir proje. Florya’da 20 küsur Galatasaray'ın tapulu arsası vardı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nden uzun vadeli kullanımına Galatasaray’ın verilmiş 20 dönüm daha alan var. Emlak Konut’tan alınan 40 dönümle, toplamda 80 dönüm üzerinde proje yapma durumdayız. 40 dönümlük Emlak Konut’u 1 milyar 85 milyon TL’ye satın aldık. Satın alırken, iki projeyi birlikte anlattık. Bankalar Birliği anlaşmasına göre normalde böyle bir projeyi yapma şansınız yok. Konsorsiyuma gittik, önce Mecidiyeköy projesini anlattık. Florya’dan gelecek parayla size olan borcumuzu ödeyeceğiz dedik. Florya projesi çok önemli bir proje. Galatasaray’ı uzun yıllara taşıyacak, çok yardımcı olacak bir proje. Florya projesinin yapılmasıyla mali bağımsızlığı sağlamış olacağız. Ortaya çıkacak fon, Galatasaray’ın Bankalar Birliği’ne olan borcunu ödedikten sonra 25-30 senesini dizayn etme imkanı sağlayacak. Bu fonun kullanılacağını anlattım" sözlerini kullandı.

GALATASARAY SEZON SONU KEMERBURGAZ'A TAŞINIYOR

Galatasaray'ın sezon sonunda Florya'dan taşınacağının duyurusunu da yapan Özbek, "Kemerburgaz 130 dönümlük bir arazi. Orada da çalışmaları başladık. Bu sezonun sonunu da biraz geçerek, ağustos-eylül gibi Florya’daki yerleşkeyi buraya taşıyacağız. Galatasaray’ın artık kendisine yakışır tesislere de kavuşması lazım. Florya bizim ismimize yakışıyor, o günden bugüne hiçbir gelişme gösterilmemiş. Galatasaray’a yakışır, altyapısına yakışırı, futbolcuların yeteri kadar antrenman yapacağı sahaların olduğu bir tesisin inşaatına başladık" şeklinde konuştu.

''OKAN HOCA'YA GÜVENMEKTE HAKLI ÇIKTIK''

Son olarak futbol takımıyla ilgili de konuşan başkan Özbek, "Futbol takımımız Okan hocamızın liderliğinde planladığımız şekilde hedeflerine hızla ilerliyor. İlk haftalarda fazlaca eleştirilsek de hocamıza güvenmekle ne kadar haklı çıktığımız belli oldu. Kendisinin uzun yıllar Galatasaray camiasına hizmet edeceğine kalpten inanıyorum" diyerek Okan hoca'ya olan güvenini belirtti. 

Kaynak: İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...