Tgrt Haber

Dolandırıcılardan yeni yöntem: 117 bin lira dolandırıldı

Editör: Safa Keser / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
22 Kasım 2023 10:20 - Güncelleme : 22 Kasım 2023 16:00
Dolandırıcılardan yeni yöntem: 117 bin lira dolandırıldı

Dolandırıcılık yöntemlerine her geçen gün yenileri eklenirken, Trabzon’un Aralık ilçesinde bir kişi kendisini “dava arabulucusu” olarak tanıtan kişiye 117 bin lirasını kaptırdı.

Dolandırıcılık​ yöntemlerine her geçen gün yenileri ekleniyor. Trabzon’un Araklı ilçesinde yaşanan dolandırıcılık vakası bu kadarına da pes dedirtti. İlçenin Yalıncak mahallesinde yaşayan M.G. (53) kendisini telefonla arayan ve arabulucu olduğunu iddia eden kişiye inanarak 117 bin lirasını kaptırdı.

HAKKINDA DAVA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

İhlas Haber Ajansı’nın aktardığına göre, telefonla arayarak arabulucu olduğunu belirten şahıs, kendisi hakkında açılan bir cinsel taciz davası olduğunu ve davanın kapatılması için bir miktar ödeme yapması gerektiğini belirtti. Paniğe kapılan M.G., telefondaki şahsın verdiği hesaba 117 bin lira yatırdı.

AYNI NUMARAYI TEKRAR ARADI AMA...

M.G., daha sonra kendisini arayan numarayı aradığında kimseye ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak soluğu karakolda aldı. M.G.’nin şikayeti üzerine şüpheli şansın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...