Tgrt Haber

Suriyeli çocuklardan ateşkes çağrısı: "Orada kardeşlerimiz ölüyor"

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Ekim 2023 12:37 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 12:39
Suriyeli çocuklardan ateşkes çağrısı: "Orada kardeşlerimiz ölüyor"

Suriye iç savaşının ardından Türkiye'ye sığınan ailelerin çocukları, Gazze'de bebek ve çocukların katledilmesine tepki gösterdi. "Savaşa Hayır" yazılı dövizlerle saldırıların sona ermesini isteyen çocuklar, ateşkes çağrısında bulundu.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor. 17 Ekim'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ne bombalı saldırı​ düzenleyen İsrail, masum siviller​ tarafından sığınak olarak kullanılan Aziz Porphyrius Kilisesi'ni de vurdu. Saldırılarda çok sayıda bebek ve çocuk​ hayatını kaybetti.  

İsrail tarafından düzenlenen söz konusu saldırılar dünya kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Din, dil ve ırk gözetmeyen pek çok vatandaş İsrail'in saldırılarını kınadı.Tepki gösterenler arasında Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin çocukları da vardı.  

Savaşın acı yüzüyle erken yaşta tanışan bu çocuklar, abluka altındaki Gazze'de yaşananlara ilişkin düşüncelerini İhlas Haber Ajansı'na anlattı. 

SAVAŞIN BEDELİNİ ÇOCUKLAR ÖDÜYOR

Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve günümüzde Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Koza Mahallesi'nde eğitim görmekte olan çocuklar, hazırladıkları dövizlerle bebek ve çocukların katledilmesine tepki gösterdi.  

Suriyeli çocuklardan ateşkes çağrısı: "Orada kardeşlerimiz ölüyor"

Ailesiyle birlikte 5 yıl önce İdlib'den Ankara'ya gelen 10 yaşındaki Bara El Hasan,"Filistin'de savaş var. Filistin'deki savaşın bitmesini istiyoruz. Bizim ülkemizde de savaş vardı, biz de oradan kaçıp buraya geldik. Savaş çok kötü bir şey, savaşta çocuklar ölüyor. Onları görünce bizler de üzülüyoruz" ifadelerini kullandı.

"ORADA KARDEŞLERİMİZ ÖLÜYOR"

Suriye'de çıkan iç savaş nedeniyle 10 yıl önce ailesiyle birlikte Adana'ya gelen Kemal Karta ise "Bizim ülkemizde de savaş vardı, biz kaçıp buraya geldik. Bir an önce savaşın bitmesini istiyoruz." dedi. Karta, "Orada kardeşlerimiz ölüyor, ölmesinler. Savaş iyi bir şey değil" ifadelerini kullandı.  

Suriyeli çocuklardan ateşkes çağrısı: "Orada kardeşlerimiz ölüyor"

"SAVAŞIN BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Öğretmen Neriman Günerli, savaşın bir an önce sona ermesi gerektiğini belirtti. Günerli, "Çocuklar buraya ilk savaştan kaçıp geldiler. Onların travmaları çok kötüydü. Gerçekten atlatılması zor bir durumdu. Şu anda aynı savaş Filistin'de de var. Biz bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz." dedi.

Suriyeli çocuklardan ateşkes çağrısı: "Orada kardeşlerimiz ölüyor"

Gazze'ye yönelik gerçekleştirilen saldırılarda bebek ve çocukların katledilmesine öğrencileriyle birlikte tepki gösterdiklerini belirten Neriman Günerli, "Bu çocukların yaşadığını o çocukların da yaşamasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...