Tgrt Haber

Ev sahibi olmak kolaylaşacak mı?

27 Ağustos 2024 13:31 | Güncelleme :27 Ağustos 2024 14:15

İnşaat maliyetlerinin artması, yüksek kredi faizleri ve krediye erişimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle konut sahibi olmak isteyenleri uzunca bir süredir engelliyordu. Ancak yapılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. 

Kamu bankaları düşük faizli konut kredisi vermek için düğmeye bastı.

Kamu bankaları, ev sahibi olmayı isteyenler için yeni olanaklar sunmaya hazırlanıyor.

Sektör temsilcileri Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları, aylık yüzde 1,49 faiz oranıyla konut kredisi verecek.

Ev sahibi olmak isteyenlere büyük avantaj sağlayacak bu uygulamanın en önemli kriteri ise, daha önce hiç ev sahibi olmamış olmak.

Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye’de ortalama konut kredisi faizi şu anda yüzde 3.6 seviyesinde. Kamu bankalarının sunacağı yüzde 1.49 faiz oranı, mevcut oranların neredeyse yarısı kadar. Bu faiz oranı ev sahibi olmak isteyenlere büyük bir avantaj sağlayacak.

Yeni kampanya ile 1 milyon TL konut kredisi kullanan bir kişi, aylık 17.900 TL taksit ödeyerek ev sahibi olabilecek. Eğer kampanyadan yararlanmazsa, aynı kredi için aylık ödemesi gereken tutar 36.500 TL’yi bulacak.

Peki yeni konut kredisinin şartları neler?

Öncelikle bu krediden herkes yararlanamayacak.

Kredinin en önemli şartı daha önce hiç ev sahibi olmamak ve yeni evli olmak. Ayrıca, daha önce evi olan ancak 6 ay önce evini satmış olanlar da kampanyadan yararlanabilecek.

Milyonlarca çiftin merekla beklediği yeni konut kampanyasının en büyük amacı, sektördeki durgunluğun aşılması ve konut sahibi olmak isteyenlere destek olmak. Kampanyanın ayrıca, konut satışlarını artırarak inşaat sektörünü canlandırması da bekleniyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.