Tgrt Haber

Hayvan hakları örgütünden Rihanna’ya sert mektup: Elindeki gerçek kürkleri Türkiye’de üşüyen depremzedelere gönder!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
28 Şubat 2023 12:00 - Güncelleme : 28 Şubat 2023 14:30
Hayvan hakları örgütünden Rihanna’ya sert mektup: Elindeki gerçek kürkleri Türkiye’de üşüyen depremzedelere gönder!

Hayvan hakları örgütü PETA, gerçek kürk giyen şarkıcı Rihanna’ya kürkten vazgeçmesi için bir mektup ve sahte kürk gönderdi. Örgüt, Rihanna'dan elindeki gerçek kürkleri "soğukta zor durumda oldukları için" Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere göndermesini istedi.

İkinci çocuğuna hamile olan dünyaca ünlü Barbadoslu yıldız Rihanna, sıklıkla kürk giyerken görüntüleniyor. 35 yaşındaki şarkıcı, bu tercihi nedeniyle Hayvan severler tarafından eleştiri oklarının hedefi oluyor. Ünlü yıldızın kısa süre önce bir kürk manto giyerken görülmesinin ardından Dünyaca ünlü hayvan hakları​ örgütü PETA’nın Kıdemli Başkan Yardımcısı Lisa Lange, Rihanna'ya bir mektup gönderdiklerini açıkladı. 

KÜRKLERİN TÜRKİYE VE SURİYEDEKİ DEPREMZEDELERE BAĞIŞLANMASI İSTENDİ

PETA, yazdığı mektupta, "Bir anne olarak, koruyucu hissetmenin ve ailenize zarar gelmemesini istemenin nasıl bir şey olduğunu bilirsiniz. Lütfen bu arzunun hatta bu içgüdünün ailelerinden koparılıp kürkleri için öldürülen vizonlar, tilkiler ve tavşanlar tarafından da paylaşıldığını anlayın" ifadesi kullanıldı.  Mektupta, California'da kürk satmanın artık yasa dışı olduğuna ve Chanel, Gucci, Dolce & Gabbana, Versace ve Valentino gibi tasarımcıların kürkü yasakladığına dikkat çekildi. Kariyeri boyunca pek çok kez kürk giyerken görülen Rihanna​'ya "Bugün artık kürk giymemeye karar vererek çocuklarınızın büyümesi için daha iyi bir dünya yaratmaya yardımcı olun" ifadelerine yer verildi. Hayvanları koruma örgütü, şarkıcının kürklerinin Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere bağışlanmasını önerdi. Bölgedeki binlerce insanın evsiz kaldığı ve soğuk kış şartlarında hayatta kalmaya çalıştıkları vurgulandı.

Hayvan hakları örgütünden Rihanna’ya sert mektup: Elindeki gerçek kürkleri Türkiye’de üşüyen depremzedelere gönder!

SAHTE KÜRK GÖNDERDİLER

PETA'nın mektubunda, "Lütfen kürkte standart olan elektrik şoku, gaz verme ve dayak atma olmadan, sevdikleriyle yalnız kalmaktan başka bir şey istemeyen hayvanları bağışlamaz mısınız? Kürklerinizi iyi bir amaç için vermez misiniz?" sözlerine yer verildi. Mektubun sonunda "Ayrıca, zulümsüz dünyaya geçiş yaparken hem sıcak ve stil sahibi kalmanıza yardımcı olmak için size güzel bir suni kürk manto gönderiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...