Tgrt Haber

İnce'ye kaset kumpasında CHP'li ağı! Tutuklama ve ev hapsi

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Sabah
17 May 2023 10:57 - Güncelleme : 17 May 2023 11:24

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’ye ait olduğu iddia edilen görüntüler Whatsapp grubunda dolaşıma sokan CHP Şişli Gençlik Kolları Teşkilatı eski görevlisi Ozan Özgür Doğru tutuklandı. CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesinde mimar Veli Koçak’a ise ev hapsi verildi.

14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi​ Genel Başkanı Muharrem İnce​, seçime iki gün kala adaylıktan çekilmişti. İnce'nin bu kararında sosyal medya kendisine ait olduğu iddia edilen montaj ve şantaj​ içerikli görüntülerle oluşturulan baskı etkili olmuştu. İnce çekilme kararı duyurduğu açıklamasında görüntülerin FETÖ marifetiyle servis edildiğini ve söz konusu belge, bilgi ve görüntüleri yayanlar hakkında hesaplaşacağını söylemişti. 

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.88
23,873,505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.17
2,796,582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.43
216,784
Son güncelleme: 2023-05-28 16:13:50
Veriler: İhlas Haber Ajansı

14 ZANLI YAKALANDI

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, bu gelişme sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Tehdit', 'Şantaj', 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' 'Özel bayatın gizliliğini ihlal' ve 'Belgede sahtecilik' suçlarından resen soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 14'ü yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye getirildi.

İnce'ye kaset kumpasında CHP'li ağı! Tutuklama ve ev hapsi

CHP'Lİ İKİ İSİM TUTUKLANDI

Savcıya ifade veren şüphelilerdren M.A.C., sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 13 şüpheli sulh ceza hakimliğine sevk edildi.  Sulh ceza hakimliği 12 şüphelinin daha adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Burada görülen duruşma sonrası zanlılar arasında yer alan CHP Şişli Gençlik Kolları Teşkilatı eski görevlisi Ozan Özgür Doğru tutuklandı. CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesinde görevli mimar Veli Koçak'a ise ev hapsi verildi.

Şahısların firari FETÖ'cü Cevheri Güven'in paylaştığı asılsız belge ilgi görüntüleri Whatsapp grubunda dolaşıma sokukları iddia edildi.

Kaynak: Sabah
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...