Tgrt Haber

Fatih Altaylı'nın FETÖ imasına Emre Belözoğlu'nda jet dava

15 Mart 2023 18:38 - Güncelleme : 15 Mart 2023 20:07
Fatih Altaylı'nın FETÖ imasına Emre Belözoğlu'nda jet dava

Gazeteci Fatih Altaylı, Süper Lig ekibi Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdi ve "Fethullah'ın çocuğu" dedi. Fatih Altaylı bu sözleriyle gündem olurken Belözoğlu, Altaylı'ya dava açtı.

Gazeteci Fatih Altaylı​, Bloomberg HT'de yayınlanan Spor Saati programında Medipol Başakşehir​ Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'nun, Beşiktaş​ maçı sonrası yaptığı "Benim anamın eline değmemiştir, karımın eline el değmemiştir" açıklamalarına tepki gösterdi.

FATİH ALTAYLI: "BU MUDUR ŞEREF, HAYSİYET BU MUDUR?"

Altaylı, "Benim anamın eline el değmemiştir, karımın eline el değmemiştir. Bu mudur şeref, haysiyet bu mudur? Ne alakası var? Hırsızsındır, alçaksındır, haysiyetsiz işler yaparsın, kaçakçısındır, yetim hakkı yiyorsundur... Oralarda ararsın şerefi. Birinin elinin tutulması veya tutulmaması değil. Çünkü kimse bilmez hangi karanlık köşede kimin kiminin elini tuttuğunu. Bunun üzerinden böyle bir şey diyemezsin kardeşim. Bunun üzerinden kadına hakaret edemezsin. Kadının biriyle elini el ele tutuşmasını, bilmem nesini ilkel bir dünya görüşü olarak dayatamazsın kimseye.

"EY FETHULLAH'IN ÇOCUĞU, AYIPTIR, AYIPTIR!"

Ne demek ya! Hepmizin çoluğu çocuğu var. Şimdi benim kızım veya senin kızın, bir çocukla el ele tutuşsa, gezse mutlu olursun. Şerefini, haysiyetini mi kaybeder. Ey Emre, ey Fethullah'ın çocuğu, ayıptır, ayıptır!"

EMRE BELÖZOĞLU NE DEMİŞTİ?

Bilindiği üzere Emre Belözoğlu, Beşiktaş maçı sonrası ailesine yapılan küfürler sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunmuştu.

Belözoğlu maç sonrası, "Bu maça iki kızımı getirdim. Sağ olsun bizimkiler de bizim çocukları oraya yakın koydular. Çocuklar 30-35 dakika küfür​ dinlediler. 8 ve 5 yaşlarında kızım var. Beşiktaş taraftarı özünde benim de tanıdığım çok dostum var. Özellikle 1 ay önce ülkenin yaşadığı en büyük felaketi yaşamış ülkenin Emre Belözoğlu’na küfrediyorsa nasip işidir, haysiyet de nasip işidir. 

"ŞEREF İSTİYORLARSA BU BİZDE FAZLASIYLA VAR"

Ne insanlık ne haysiyetten nasibini aldığını düşünmüyorum. Annem var, babamdan başka kimsenin elini tutmamış. Şeref istiyorlarsa bu bizde fazlasıyla var. Kendilerini gidip aynada kontrol etsinler. Hepsinin annelerinin ellerinden öpmesini istiyorum. Anneler bu ülkede insanlar adına en değerli varlıktır. Hepsi anneme, eşime ettikleri küfürden sonra annesinin elini öpsün, varsa eşlerine sarılsın” ifadelerini kullanmıştı.

"BANA VE ANNEME KÜFÜR EDİLMESİ ŞEREFLİ BİR DAVRANIŞ MI?"

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş karşılaşmasında Gent ile sahasında karşılaşacakları maç öncesi de bir açıklama yapan genç teknik adam, "Orada bana değil anneme, eşime ve maçı izleyen kızlarıma karşı saygısızlık yapıldı. Beşiktaş’ın çok güzel bir mottosu var. Beşiktaş hem taraftar hem de yönetim olarak sürekli şereften bahsediyor. Benim bahsettiğim, üzerine basmak istediğim konu da bu. Benim kızlarımın önünde bana ve anneme küfür edilmesi şerefli bir davranış mı sizce? Benim maç sonrası yaptığım açıklamaların farklı yerlere çekildiğini düşünüyorum. İnsanların sürecin nasıl buraya geldiğine bakması, yaşadığım haksızlığı bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

EMRE BELÖZOĞLU DAVA AÇIYOR

Emre Belözoğlu'nun avukatı Mahir Işıkay konuyla ilgili bir açıklama yaparak Fatih Altaylı'ya dava açıldığını duyurdu.

Işıkay konuyla ilgili, "14 Mart 2023 tarihinde katıldığı bir televizyon programında gazeteci Fatih Altaylı'nın asılsız, gerçek dışı, yanlı, kişilik haklarını ihlal edici, karalayıcı, eleştiri, ifade ve basın özgürlüğü sınırlarını aşan beyanları ile Sayın Emre Belözoğlu'nun manevi kişiliğini yıpratmaya, kişilik haklarını ihlale yönelik yalan, hakaret ve iftiralarla dolu beyanları karşısında açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Hakkında hiçbir soruşturma bulunmayan, açılmış tüm soruşturmalardan tamamı kesinleşmiş yargı kararı ile aklanarak çıkan müvekkilim Sayın Emre Belözoğlu adına; Fatih Altaylı'nın bu olumsuz algı yaratma çabası içindeki açıklamaları nedeniyle tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı, bu kapsamda tüm bu haksız ithamlarının hesabını çok yakın zamanda yargı önünde vermesi için gerekli işlemlere başladığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Mahir Işıkay, "Tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı, haksız ithamlarının hesabını çok yakın zamanda yargı önünde vermesi için gerekli işlemlere başladığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" açıklamasını yaptı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...